Кропивничани приєднались до всеукраїнського флеш-мобу «Нова радість стала» (ВІДЕО)

  • 12 січ. 2020 13:50
  • 1235
  •  
    Кропхаб долучився до всеукраїнського флеш-мобу «Нова радість стала».
     
    Волонтери та всі охочі заспівали українських пісень в Кропхабі в рамках всеукраїнського флешмобу «Нова радість стала». 
    Про це повідомляє журналіст «Утреннего города». 
     
    Акція проводиться в Україні вже вчетверте, проте Кропивницький долучився до неї вперше. Пісню виконали на трьох локаціях: площа Героїв Майдану, ЦДПУ ім. Винниченка та Кропхаб. Останні окрім основної пісні заспівали ще ряд народних пісень. 
     
    - Флешмоб проводиться в рамках усеукраїнської акції «Вертеп-фест 2020», який проходить у Харкові. Люди з кожної частини України та поза її межами о 12:15 заспівали пісню «Нова радість стала». Згодом організатори змонтують одне відео зі шматочків кожної надісланої їм окремо пісні, - розповіла учасниця проєкту Зоя Лебідь.
     
    Місцевий ансамбль "Яворина" виконував відому колядку на площі Героїв Майдану. Учасниці гурту, вбрані у квітчасті хустки, продовжили свій спів не лише на центральній вулиці, а і в міському тролейбусі. 
     
    “Нова радість стала” — одна з найвідоміших українських колядок, що підтримувала дух багатьох українців з давніх давен до сьогодні. Акція її спільного виконання під час Всеукраїнського фестивалю вертепів “Вертеп-фест” вже стала незмінною традицією. Вона підтримується впродовж всіх чотирьох років існування заходу. 
     
    Нікіта Шендеровський