У Кропивницькому розповіли про перших сертифікованих вчителів

  • 10 січ. 2020 12:12
  • 730
    • Новина У Кропивницькому розповіли про перших сертифікованих вчителів Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому експерти та викладачі розповіли про сертифікацію вчителів на Кіровоградщині. 
    Про це повідомляє журналіст «Утреннего города».
     
    Сертифікацію вчителів почали проводити минулого року задля оцінювання компетентності педагогів. На даний момент її можуть пройти вчителі молодших класів на добровільних засадах. На пілотний проєкт цього року зареєструвалися 27 вчителів з Кіровоградщини, з який сертифікацію пройшли десять. 
    Після проходження сертифікації вчитель отримає 20% додатку до заробітної платні. Також їм обіцяють почати долучати до розробки проєктів. 
     
    Наказом Міністерства освіти і науки України визначено, що у 2020 році в рамках пілотного проекту сертифікацію зможе пройти не більше двох тисяч вчителів початкових класів. З Кіровоградщини наступного року перевірку пройдуть 54 педагоги. 
     
    - Для мене найважчою сходинкою в сертифікації було переступити через себе психологічно. Я тиждень відкривала і відразу ж закривала сайт для реєстрації, адже було просто страшно влізати в цю течію, в який ти проведеш наступний рік. Попри це я задоволена своїми результатами і вважаю, що іспит пішов мені на користь, - розповідає сертифікований вчитель Марія.
     
    Нікіта Шендеровський