Кропивничани долучаються до Міжнародної акції “Нова радість стала”

  • 9 січ. 2020 11:40
  • 1077
    • Новина Кропивничани долучаються до Міжнародної акції “Нова радість стала” Ранкове місто. Кропивницький
     
    В Україні в четвертий раз пройде Міжнародна акція “Нова радість стала”.
     
    Вже вчетверте під час масштабної акції пролунає над Україною одна з найвідоміших колядок “Нова радість стала”. Саме її у 2017 році обрали для одночасного виконання в трьох містах країни організатори Всеукраїнського фестивалю вертепів “Вертеп-фест”. А в січні 2019 ця акція стала міжнародною - до участі в неї долучилося 5 країн: Велика Британія, Австрія, Нідерланди, Польща та Німеччина, а також  близько 50 міст і сіл з 18 областей України.
    Організатори запрошують всі фестивалі, що проходитимуть цими днями, організації та установи культури і мистецтва, творчі колективи, кожну людину приєднатися до Міжнародної акції “Нова радість стала”. Цього року вона відбудеться у неділю 12 січня о 12:15 в рамках “Вертеп-фесту 2020”. 
     
    У Кропивницькому співати будуть на локаціях:
    Площа Героїв Майдану
    Мистецький факультет ЦДПУ ім.В.Винниченка, вул Дворцова, центральний вхід
    волонтерський простір КРОПХАБ, вул Преображенська, 2.
     
    Зареєструватися на участь та дізнатися подробиці 
     
    “Нова радість стала” — одна з найвідоміших українських колядок, що підтримувала дух багатьох українців з давніх давен до сьогодні. Акція її спільного виконання під час Всеукраїнського фестивалю вертепів “Вертеп-фест” вже стала незмінною традицією. Вона підтримується впродовж всіх чотирьох років існування заходу. 
     
    “Ця акція допомагає нам всім відчути нашу згуртованість, єдність України, — переконана головна координаторка фестивалю, директорка організатора “Вертеп-фесту” БО “БФ “Харків з тобою” Олена Рофе-Бекетова. — В момент виконання ми розуміємо, що співаємо разом навіть не з тисячею людей, що перебувають фізично поряд, а з усім світом. І тим самим накриваємо рідну Україну та її захисників ще одним охоронним шаром нашої любові та турботи. Тож, приєднуйтесь до нас! Нехай і ваш голос буде вплетеним в цю “музичну вишиванку” для України!”.
     
    З кожним роком акція одночасного виконання колядки “Нова радість стала” набуває все більшої масштабності. Вперше вона пройшла у 2017 році в трьох містах — Харків, Львів і Краматорськ. Тоді рівно опівдні на головних площах міст сотні людей заспівали відомі всім слова. В 2018 до них приєдналися ще 3 міста — Хмельницький, Кам'янець-Подільський та Тернопіль.
     
    В 2019 в акції взяли участь майже 50 міст і селищ нашої країни, а також представники українських діаспор п'яти європейських держав. “Нова радість” пролунала у Лондоні (Велика Британія), Відні (Австрія), Карлсруе (Германія), Амстердамі (Нідерланди), Любліні та Прошовице (Польща). В Харкові її заспівали на площі Свободи 12 січня всі учасники та глядачі “Вертеп-фесту 2019”. 
     
    Організатори запрошують долучитися до цієї масштабній події творчі колективи, громадські організації, державні установи й кожну людину — всіх, кому дорогі українські традиції. Для цього треба у неділю 12 січня о 12:15 годині заспівати колядку з родиною, колегами, друзями чи самостійно, зробити під час співу селфі-відео та розмістити його на своїй сторінці у Фейсбуці та/або Інстаграмі з хештегами #НоваРадість та #ВертепФест2020.  
     
    Також можна прийти до обраної локації в одному з тих міст, що вже долучилися до акції. Відповідну інформацію можна дізнатися у організаторів “Вертеп-фесту”.  Реєстрація на участь за посиланням: https://cutt.ly/7e0vcvS. В Харкові акція “Нова радість стала” відбудеться 12 січня о 12:15 годині в 
    Парку культури і відпочинку ім. М. Горького біля центральної сцени.
     
    - У сучасному житті не вистачає по-справжньому позитивних, світлих новин, — впевнена керівниця та організаторка проведення акції "Нова радість стала" в рамках фестивалю “Вертеп-фест” Ірина Голубєва. — Тож давайте разом поширювати цю саму щиру і світлу звістку про народження Сина Божого. Привітайте один одного та приєднайтеся до Міжнародної акції одночасного співу колядки “Нова радість стала”. Хай лунає пісня, що об’єднує в радості та є молитвою про щастя нашій славній Україні!.
     
    Нагадуємо, що “Вертеп-фест” — це дводенний фестиваль традиційних і сучасних вертепів, який з 2017 року проходить в Харкові в дні новорічних та різдвяних свят. Він збирає представників вертепних театрів, колядників, фольклорно-театральних колективів, аматорських об’єднань з різних куточків України. Тож організатори запрошують всіх охочих зануритися у справжню святкову атмосферу українських народних гулянь і завітати 11 і 12 січня на “Вертеп-фест 2020” в Харкові. 
     
    Гаряча лінія організаційного комітету:  +38 068 305 77 78 та +38 066 785 93 99
     
    Ресурси  Вертеп-фесту 2019: 
    Сайт проекту: https://vertepfest.com/
    Сторінка на Facebook: https://www.facebook.com/vertepfest.kharkiv/
    Сторінка в Інстаграмі: @vertep.fest.kharkiv
    Подія на Facebook:  https://www.facebook.com/events/738397503321997/
     
     
    Команда проекту:
    Головний організатор — БО «Благодійний фонд «Харків з тобою» 
    Партнери:
    Харківська обласна державна адміністрація
    Департамент культури Харківської міської ради
    Сxid OPERA
    ЦПКіВ ім. М. Горького
    PR-аґенція "Bagels & Letters"
    ГО "Дерево Життя"
    Українська академія лідерства
    Національна скаутська організація України "Пласт"
    КУ "Харківський обласний центр молоді"
    Туристсько-розважальний центр "Оберіг-тур"
     
    Прес-центр фестивалю - дружня PR-аґенція "Bagels & Letters":
    PR-директорка Фестивалю Тетяна Ландесман: 
     063 22 22 583, 095 592 6668 tetyana.landesman@gmail.com
    Коордінаторка по роботі ЗМІ Тетяна Реуцька: 067 251 9509, reutskatata@gmail.com