Держава надасть усю необхідну підтримку родинам загиблих в авіакатастрофі в Ірані

  • 9 січ. 2020 09:45
  • 830
    • Новина Держава надасть усю необхідну підтримку родинам загиблих в авіакатастрофі в Ірані Ранкове місто. Кропивницький
     
    Щиро співчуваємо родинам загиблих в авіакатастрофі. Уже працює оперативний штаб при РНБО, створений за дорученням Президента. Причини трагедії будуть ретельно досліджені.
    Про це пише Урядовий портал
     
    Про це заявив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук на брифінгу.
     
    - За попередніми даними, на рейс Тегеран-Київ було зареєстровано 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Загинули 11 українців, серед яких 9 членів екіпажу та два пасажири. Більшість пасажирів були іранцями. Також на борту перебували громадяни Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини, Великої Британії. Остаточні списки досі уточнюються, - повідомляє Глава Уряду.
     
    За його словами, в аеропорту Бориспіль уже працюють психологи та медики для надання допомоги родинам загиблих. 
     
    - Держава надасть необхідну підтримку сім’ям загиблих. Державіаслужба проведе позапланові перевірки стану безпеки польотів МАУ. Польоти в повітряному просторі Ірану будуть заборонені українським авіакомпаніям з 9 січня 00:00 до з'ясування причин катастрофи, - наголосив Олексій Гончарук.
     
    Він додав, що український посол і консул тісно взаємодіють з авіаційною владою Ірану з метою оперативного з’ясування причин катастрофи та репатріації тіл загиблих українців.
     
    - В Іран буде відправлено групу для допомоги в пошуковій операції. У складі групи - фахівці для розслідування причин катастрофи, зокрема 5 осіб Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами, два представники Державіаслужби і три представники авіакомпанії МАУ, - зазначив Прем’єр-міністр.
     
    Зазначимо, що за повідомленнями авіакомпанії МАУ, літак Boeing 737-800 NG був новим, а 6 січня пройшов останнє планове технічне обслуговування.
     
    Нагадаємо, що термінові довідки можна отримати на гарячій лінії МЗС за телефоном +38 (044) 238 16 57