«КС Солар»: впровадження сонячних станцій – крок у майбутнє

  • 21 груд. 2019 09:29
  • 1872
    • Новина «КС Солар»: впровадження сонячних станцій – крок у майбутнє Ранкове місто. Кропивницький
     
    Уже третій рік поспіль «КС Солар» впроваджує на Кіровоградщині сонячну енергетику. Компанія є офіційним представником таких провідних компаній, як «УС СОЛАР» (м. Київ), «АТМОСФЕРА­ТЕХНОЛОГIЇ ПРИРОДИ» (м. Київ) та «МТІ» (м. Київ).
     
    – Компанія спеціалізується на проектуванні та будівництві сонячних електростанцій довільної складності та потужності «під ключ» та їх обслуговуванні. Спеціалісти безкоштовно виїжджають на об’єкт, вивчають та пропонують оптимальне обладнання та умови його розташування, надаючи замовнику розширену комерційну пропозицію, – говорить комерційний директор Олександр Скібінський. 
     
    Компанія вже встановила понад 132 СЕС (сонячних електростанцій) загальною потужністю 2803 кВт, 1042 кВт з яких – статичні системи і 374 кВт – динамічні. 
     
    Чим вигідні сонячні станції?
    Інвестування в сонячну енергетику – це один із способів у майбутньому отримувати пристойний та стабільний дохід. Власна сонячна електростанція належить лише вам. Ви можете розташувати свій «депозит» не в банку, де величезні ризики, а на своїй території. ТОВ «КС Солар» залюбки допоможе в реалізації ваших задумів та проектів.
    Ви теж можете стати одним із прихильників екологічних джерел електроенергії, і не тільки заради захисту навколишнього середовища, оскільки:
    Уже зовсім скоро природні ресурси стануть справжнім дефіцитом, першу хвилю всесвітньої кризи прогнозують вже до 2030 року. Сонячна енергія не закінчується, а входить до числа поновлюваних джерел, які доступні у будь­якій точці.
     
    Вклавши гроші у сонячні електростанції зараз, власники СЕС отримуватимуть дохід ще багато років поспіль без додаткових витрат.
    Держава зацікавлена у створенні нових сонячних електростанцій, тому ви зможете не лише зекономити на забезпеченні власних потреб, а й заробити.
    Насправді, причин придбати власну сонячну електростанцію набагато більше, ви зможете впевнитись у цьому на практиці.
     
    Які бувають сонячні системи?
    За призначенням СЕС поділяються на:
     
    Мережеві
    Електрична енергія, яка генерується мережевою СЕС, використовується для власного споживання, якщо споживання відсутнє або воно менше, ніж генерується СЕС, то надлишок електроенергії передається в електромережу загального призначення іоплачується за «зеленим тарифом». Основними компонентами СЕС є сонячні панелі та мережевий інвертор. На сьогодні є найбільш доступним та популярним варіантом СЕС. 
     
    Автономні
    Автономні СЕС призначені для забезпечення безперервного енергопостачання у місцевостях, де відсутні мережі централізованого енергопостачання. Основними компонентами є сонячні панелі, інвертор, акумулятори, контролер заряду та резервне автономне джерело живлення (наприклад, дизельний генератор).
     
    Гібридні
    Гібридні сонячні електростанції одночасно інакопичують енергію для власного споживання, і мають можливість у разі нестачі енергії отримати її від центрального електропостачання, а також можливість продажу надлишків електричної енергії по «зеленому» тарифу. Основними компонентами є сонячні панелі, інвертор сонячний, інвертор гібридний, акумулятори.
     
    За розташуванням СЕС поділяються на:
    • Дахові.
    • Наземні.
    • Статичні.
    • Динамічні.
     
    Як обрати свою ідеальну сонячну станцію?
    Якщо ви не впевнені у підборі конкретного типу обладнання для вашої домашньої або промислової сонячної електростанції, не можете вибрати між динамічними і статичними системами, ви завжди можете звернутися за допомогою до консультантів «КС Солар». Вони працюють у цій сфері багато років, уважно стежать за вдосконаленням технологій сонячної енергетики і активно впроваджують їх на практиці.
     
     
     
    Чим гібридна сонячна електро станція відрізняється від автономної?
    Гібридна сонячна електростанція – це оптимальне рішення для власників великих приватних будинків, дачних котеджів, готельних комплексів або навіть цілих поселень. Справа у тому, що такі комплекти оснащення дозволяють не лише отримати автономність від класичних електромереж, як у випадку з виключно автономними електростанціями, а й віддавати надлишок назад до мережі і отримувати непоганий прибуток.
     
    Від звичайних автономних систем їх відрізняє наявність гібридного інвертора, який підключається до традиційної мережі і, крім своєї основної перетворюючої функції, може заряджати акумулятори та «продавати» надлишки електроенергії по «зеленому» тарифу.
    Сонячна електростанція, яка не під’єднана до традиційних електромереж, називається автономною, завдяки такому оснащенню власник може повністю задовольнити свої побутові та промислові потреби. Такий варіант забезпечення електроенергією особливо актуальний для віддалених куточків країни або важкодоступних місць, куди важко або фінансово невигідно проводити традиційні мережі.
     
    Як працює гібридна електростанція?
    Ідея використання такої СЕС заснована на правилах дії «зеленого» тарифу та використанні лічильника з двома зонами. Максимальні тарифи енергопостачальної компанії діють вдень, саме тому у цей період вигідно використовувати енергію із сонячних панелей, а вночі її вартість падає у 2 рази, тому вироблений обсяг електроенергії можна продати державі за «зеленим» тарифом. Гібридні сонячні електростанції коштують дещо дорожче, ніж автономні, але вони дають власникам набагато більше можливостей: ви можете зберігати і використовувати сонячну енергію, коли потрібно, і робити це з максимальною вигодою.
    У комплект гібридної сонячної електростанції входять:
    • Сонячні панелі. 
    • Гібридний інвертор. 
    • Акумулятори. 
    • Додаткові комплектуючі. Після виїзду на об’єкт наші спеціалісти складуть для вас повний список основних та додаткових компонентів, необхідних для якісного монтажу, кріплення та захисту вашої гібридної сонячної електростанції.
     
    Що отримує замовник?
    • Індивідуальний підхід.
    • Проектування.
    • Монтаж.
    • Документальний супровід.
    • Введення СЕС в експлуатацію.
    • Рік безкоштовного сервісного обслуговування після встановлення.
    • Зручний пакет послуг на подальше сервісне обслуговування сонячних систем.
     
    Компанія настільки впевнена в якості запропонованого товару, що надає гарантію на станцію!
    Вартість установки СЕС залежить від складності монтажу і від вибору обладнання. Орієнтовна ціна на установку мережевої СЕС за 1 кВт коливається від 700….850 $ (під «ключ»).
    У «КС Солар» працюють справжні фахівці своєї справи – енергетики, інженери, електрики, фінансисти, юристи. Тому кожен із них має необхідний багаж знань та досвід, який дозволяє швидко вирішити поставлені завдання за короткий термін. А ще компанія у своїй роботі використовує сучасні методи:
     – Ми ведемо онлайн­моніторинг побудованих станцій. Є спеціальні пристрої, до яких підключається обладнання. Пристрої передають дані через мережу  GPRS або Інтернет. Навіть коли клієнт не знає, що щось не так із станцією, ми вже на шляху до вирішення тих чи інших ситуацій. Такий моніторинг дозволяє вчасно виявити проблеми, якщо вони є, та вирішити їх з мінімальними затратами для клієнтів, – сказав Олександр Скібінський. 
     
    Що таке «зелений» тариф і чому  держава вам  платитиме?
    Згідно із законом України «Про електроенергетику», «зелений» тариф – тариф, за яким оптовий ринок електричної енергії країни зобов’язаний закуповувати електроенергію, яка виробляється альтернативним шляхом на об’єктах електроенергетики. Іншими словами, кожен, хто має сонячну електростанцію, може продавати вироблену електроенергію державі й отримувати за це кошти.
     
    Як це працює?
    Сонячні панелі «збирають» сонячну енергію, перетворюють її в постійний електричний струм та направляють в інвертор  —> інвертор перетворює постійний струм у змінний і розподіляє електроенергію між домогосподарством і лічильником для «зеленого» тарифу —> лічильник направляє електроенергію до загальної мережі. 
     
    У чому плюси?
    Держава викуповує надлишкову електроенергію у приватних осіб по «зеленому» тарифу. Для цього не потрібні ліцензії чи інші документи.
    Сонячна електростанція – одна з найуніверсальніших систем енергопостачання, адже вироблену електроенергію можна споживати, акумулювати та продавати.
    Немає витрат на експлуатацію – сонячна станція працює автоматично, тому не потребує додаткового технічного персоналу та витрат.
    Захист від інфляцій – виплати, які отримує власник сонячної системи від продажу електроенергії, підв’язані до курсу євро.
    Інтеграція в домогосподарстві – для встановлення сонячних систем часто задіюються уже наявні споруди та будівлі. Це дозволяє прискорити процес будівництва та зменшити капітальні витрати. 
     
    Цікавий факт: Компанія «КС Солар» майже єдина у місті, в якій працюють і дівчата. Адже сфера технічного обслуговування зазвичай приваблює лише чоловіків. За словами комерційного директора, така гендерна рівність у колективі покращує спілкування із клієнтами та між собою. 
     
    – Зараз в Україні найбільш поширеними є мережеві сонячні електростанції, але останнім часом набирають популярності автономні та гібридні сонячні електростанції.  До речі, компанія «КС Солар» стала першою в Україні, яка побудувала автономну СЕС на літій­іонних акумуляторах. А також першою у Кропивницькому встановила двовісні трекери (рухомі платформи на 40 або 46 ФЕМ, які автоматично орієнтуються на ділянку небосхилу з максимальним сонячним випромінюванням по двох осях, при цьому річна генерація електроенергії збільшується на 40­50%) і першою в Україні – одновісний трекер (який орієнтується на ділянку небосхилу з максимальним сонячним випромінюванням в напрямку Схід­Захід, при цьому річна генерація електроенергії збільшується на 15­17%) – розповів Олександр Скібінський.
     
    «КС Солар» впроваджує сонячну енергетику в центральній Україні. На сьогоднішній день сонячними станціями користуються у Кропивницькому, Олександрії, Новоархангельську, Голованівську й інших містах і селищах нашого регіону. Працюйте з лідером у будівництві сонячних електростанцій. 
    Стати незалежними легко! Телефонуйте: 38 (099) 150­05­03; 38 (099) 150­08­08; 38 (099) 150­05­05. Або звертайтеся за адресою: м. Кропивницький, вул. Яновського, 100.