Мрія збулась: міська лікарня отримала від благодійників... клітку

  • 20 груд. 2019 19:00
  • 1859
    • Новина Мрія збулась: міська лікарня отримала від благодійників... клітку Ранкове місто. Кропивницький
     
    Про існування реабілітаційної клітки - рятувальної для діток з порушеннями опорно-рухового апарату, мало хто й чув. Та саме про неї довго мріяли реабілітологи комунального некомерційного підприємства “Дитячої міської лікарні” Міської ради міста Кропивницького (більш відомої кропивничанам як дитячий медичний центр “Добруджа”). Універсальна кабіна або клітка - це спеціалізоване реабілітаційне обладнання для підвісної терапії. Вона необхідна для занять з інвалідами з ураженням функцій кінцівок, дітей з ДЦП і саме вона допомагає сформувати чи відновити навички пересування.
     
    - Така клітка для кінезітерапії під назвою “Павук” - мрія всіх реабілітологів, - розповідає Юлія Ковалішина, реабілітолог комунального некомерційного підприємства “Центральна міська лікарня” Міської ради міста Кропивницького. - Ми бачили такі лише в Трускавці, де проходили навчання у найкращих спеціалістів. А тепер вона є у нас!
     
    Ви лишень уявіть, тепер ми зможемо братися за найважчі випадки неврологічних хвороб, брати на реабілітацію тих, кому раніше просто не могли допомогти - діткам, які зовсім не рухаються. Тренажер продуманий до дрібниць, його можна використовувати навіть для лежачих хворих. Дитина зможе самостійно виконувати вправи, напрягати м'язи, і процес одужання проходитиме набагато швидше, ніж коли ми виконуємо вправи, підтримуючи хворого. Це просто фантастика!
     
     
    Омріяний тренажер лікарні подарували благодійники. Благодійний фонд ПриватБанку “Допомагати просто!” вже багато років поспіль надає дитячим лікувальним закладам України найзатребуваніше обладнання, лікарські препарати тощо. Лише цього року було придбано обладнання та медикаменти для лікувальних закладів України на суму більше 40 млн грн. Не забували й про Кіровоградщину. Цьогоріч було придбано обладнання для дитячих лікарень регіону на більш ніж 2 мільйони.
     
    - Ми були чемними цього року, писали листи Миколаю, от він до нас і прийшов, подарувавши нам можливість допомагати діткам одужувати. Таке обладнання унікальне - в Кропивницькому його тепер має лише наша лікарня, і це завдячуючи нашим друзям з Благодійного Фонду ПриватБанку, - розповідає Оксана Клюєнко, головний лікар “Добруджі”.
     
    Окрім цілорічної допомоги важкохворим дітям Фонд має гарну зворушливу традицію. Третій рік поспіль в рамках акції “Звичайне диво” 1 січня фонд разом з аніматорами вітає діток, яким довелось залишились на Новий рік в лікарні, подарунками і дарує їм свято. І  благодійником може стати кожен, зареєструвавшись за посиланням https://promos.privatbank.ua/ua/blago-2019.
     
    Прес-служба ПриватБанку у Кіровоградській та Полтавській областях