Мінус три: як українські команди зіграли в єврокубках

  • 20 груд. 2019 10:04
  • 774
    • Новина Мінус три: як українські команди зіграли в єврокубках Ранкове місто. Кропивницький
     
    Цього тижня українські команди «Олександрія», «Шахтар» та «Динамо» провели останні цього року поєдинки в єврокубках. 
    Першими відіграли гірники проти «Аталанти». Матч відбувся у Харкові і закінчився розгромною поразкою донецької команди з рахунком 0:3. І якщо в першому таймі «Шахтар» намагався втримати ініціативу, провівши кілька атак і навіть забивши гол, хоч і з офсайду. То в другій половині матчу господарі повністю відійшли до своїх воріт, через що і пропустили перший м’яч. А після червоної картки донеччани втратили ініціативу і пропустили ще два голи. Після цієї гри «Шахтар» зайняв третє місце в групі Ліги Чемпіонів, через що вони потраплять до Ліги Європи. 
     
    На відміну від «Шахтаря», який мав можливість лишитися в єврокубках навіть у разі поразки, «Динамо» такого шансу не мало. Аби вийти до 1/16 Ліги Європи, їм потрібно було перемагати «Лугано» на власному полі, проте це в них не вийшло. Пропустивши гол «у роздягальню» в першому таймі, українці змогли реалізуватися лише в кінці другого. Проте цього їм виявилося недостатньо, аби вийти зі своєї групи у Лізі Європи. Тому «Динамо» не зіграє навесні в єврокубках.
     
    Третіми грали олександрійці, для яких результат матчу вже не мав жодної різниці. Із самого початку «Олександрія» потрапила до дуже складної для них команди: бельгійський «Гент» та німецький «Вольфсбург» – команди, що із самого початку претендували на вихід з групи. До останнього матчу з «Гентом» команда з Кіровоградщини підійшла з трьома очками за 5 матчів, і навіть якби вони перемогли бельгійців, вийти з групи у них не вийшло б. Натомість господарі поля мали мотивацію перемагати, адже від цього залежало, з якого місця вони вийдуть з групи і який суперник їм трапиться в 1/16 Ліги Європи. Матч розпочався з повної ініціативи «Гента», і через 20 хвилин матчу «Олександрія» вже програвала з рахунком 2:0. У другій половині матчу гості взяли ініціативу в свої руки і навіть забили, проте зрівняти рахунок у них не вийшло – 2:1. Як результат, «Олександрія» вилітає з єврокубків цього сезону.  
     
    Нікіта Шендеровський