«Свято не для всіх»: Кропивницький долучився до всеукраїнської акції чорної ялинки

  • 19 груд. 2019 12:00
  • 954
    • Новина «Свято не для всіх»: Кропивницький долучився до всеукраїнської акції чорної ялинки Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому волонтери організації «100 відсотків життя» долучилися до акції чорної ялинки. 
    Про це повідомляє журналіст «Утреннего города». 
     
    Метою акції є привернення уваги влади до проблеми закупівлі ліків для ВІЛ-інфікованих.
     
    - Ця акція є надзвичайно актуальною, адже Міністерство охорони здоров’я з серпня пригальмовує закупівлі ліків для АРВР терапії. Вона є пожиттєвою і хворі приймають її щодня. Для порівняння: вартість одних ліків з пакету близько 1 тисячі доларів. І найголовніше, що вони не продаються в аптеках чи спеціалізованих магазинах, їх можна знайти хіба на чорному ринкові. А якщо не приймати ці ліки щодня, то хвороба почне активно розвиватися. Тому це питання життя і смерті для ВІЛ-інфікованих громадян, - розповідає учасник організації «100 відсотків життя» Оксана Шершень. 
     
    Як зазначив Олег Рибальченко, директор департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА, на даний момент на Кіровоградщині проживають близько 2,5 тисяч пацієнтів, яким необхідні ці ліки. Проте запасів, які лишилися з цього року, їм вистачить до квітня. 
     
    У зв’язку з цим волонтери звернулися до губернатора Андрія Болоня з проханням не допустити дефіциту препаратів в області та особисто закликати презиндента України розібратися з цим питанням.
     
    Нікіта Шендеровський