Кропивничани обговорили літературні підсумки року (ФОТО)

  • 18 груд. 2019 10:12
  • 698
    • Новина Кропивничани обговорили літературні підсумки року (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учора, 17 грудня, у кропивницькій Книгарні «Є» відбувся захід про літературні підсумки 2019-го року. Про це повідомляє журналістка «Утреннего города».
     
    Лектором стала філологиня й літературознавиця Ольга Манойлова. 
     
    - Давати однозначну оцінку книгам неможливо. Адже ті, що написані й вишлі 2019-го року, їх будуть продовжувати читати й обговорювати у наступному. Бо книжки перевидаються, з‘являються нові, - розповідає Ольга Манойлова.
     
    На заході згадали такі українські видання: Оксана Забужко «І знову я влізаю в танк», Богдан Логвиненко «Ukraїner», Макс Кідрук «Допоки світло не згасне», Олег Сенцов «Маркетер» і «Жиза» тощо. 
     
    На факультеті соціології КНУ імені Шевченка провели досліджування, які визначили, що за останній рік 60% респондентів не були у бібліотеці, книжкових магазинах і не прочитали жодного видання.
     
    — Це було несподівано, бо ми звикли говорити про читаюче покоління. Адже не дуже зручно зізнаватися, що недочитав чи не прочитав якусь книгу. Це дослідження стало шоковим для нас. У соцмережах цю ситуацію також бурно обговорювали, - розповіла пані Ольга.
     
    На заході також обговорили й очікування від книжкового ринку на 2020-й рік. 
     
    Лекторій відвідало близько 20 кропивничан.