В адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби назвали причини бунту в’язнів у Кропивницькому

  • 17 груд. 2019 22:20
  • 1164
    • Новина В адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби назвали причини бунту в’язнів у Кропивницькому Ранкове місто. Кропивницький

    В адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби інформацію про бунт ув’язнених, оприлюднену в ЗМІ, назвали намаганнями окремих осіб дестабілізувати оперативну обстановку в державній установі «Кропивницький слідчий ізолятор».

     

    Про це йдеться в офіційному коментарі на сторінці Адміністрація Державної кримінально-виконавчої служби Україниу Фейсбук.

     

    - 16.12.2019 близько 13 години у державній установі «Кропивницький слідчий ізолятор» ув’язнений М. вчинив напад на співробітника установи, погрожував їй та родині фізичною розправою, виражався нецензурною лайкою та наніс тілесні ушкодження, - йдеться в повідомленні. – На місце події черговим помічником начальника установи було викликано слідчо-оперативну групу Кропивницького ВП ГУНП України в Кіровоградський області. Протиправні дії ув’язненого М. задокументовані органами Національної поліції.

    Того ж дня, близько 17 години до установи з метою проведення слідчих (розшукових) дій, прибули співробітники прокуратури та СУ ГУНП України в Кіровоградської області. Вищевказаний ув’язнений М. в категоричній формі від дачі письмових пояснень відмовився, почав поводитись агресивно, висловлювався нецензурною лайкою в бік співробітників прокуратури та адміністрації установи, підбурював інших ув’язнених до неправомірної поведінки.

    У той же час на підтримку протиправних дій ув’язненого М., ув’язнені інших камер установи підтримали заклик та почали cтукали у двері, намагались пошкодити камерний інвентар. Зазначені протиправні дії задокументовані органами Національної поліції.

    Для припинення групової непокори серед осіб, узятих під варту, а також з метою забезпечення безпеки персоналу установи, начальником установи було оголошено загальний збір персоналу, вжито першочергових заходів щодо ліквідації наслідків протиправних дій та стабілізації оперативної обстановки.

    Одразу було посилено зовнішні та внутрішні пости, забезпечено патрулювання прилеглої території установи.

    Адміністрацією ДКВС України організовано спеціальні заходи щодо забезпечення належного правопорядку в установі.

    Наразі оперативна обстановка в Кропивницькому слідчому ізоляторі перебуває під контролем. Спеціальні засоби та фізична сила до ув’язнених не застосовувалися.

    Стан здоров’я співробітниці, яка зазнала тілесних ушкоджень, задовільний.

    17.12.2019 о 16 год установу відвідав регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Зауважень за результатами візиту, до адміністрації слідчого ізолятора не надходило.

    Одночасно, Адміністрація ДКВС України спростовує поширені у засобах масової інформації деякими особами чутки щодо самоусунення посадових осіб Державної кримінально-виконавчої служби України та персоналу установи від забезпечення належного правопорядку, а також іншу інформацію, яка не відповідає дійсності.

     

    Нагадаємо, колишній голова Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький заявив, що у Кіровоградському СІЗО збунтувались ув’язнені.