Колишній очільник Пенітенціарної служби: у Кіровоградському СІЗО бунт

  • 17 груд. 2019 15:01
  • 2590
    • Новина Колишній очільник Пенітенціарної служби: у Кіровоградському СІЗО бунт Ранкове місто. Кропивницький

    Колишній голова Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький заявив, що у Кіровоградському СІЗО збунтувались ув’язнені. Про це йдеться в дописі на його сторінці у Фейсбук. 

    - Поки міністр (юстиції Денис Малюська – Ред..) займається художнім фотографуванням своїх черевиків, дивні справи відбуваються в установах пенітенціарки. Чи знає міністр, що вчора у Кіровоградському СІЗО був бунт?
    Один з ув'язнених напав на жінку-психолога і побив її (є підозра що не тільки побив).


    Після цього почав закликати інших в'язнів його підтримати. Ті повиходили з камер та вчинили непокору і безладдя. Заспокоїлись не скоро. Лише близько ночі, - йдеться в повідомленні.

     

    Невдовзі після публікації Сергій Старенький додав:

     

    - Надходить інформація, що бунт продовжується. Під контролем в'язнів сьогодні зранку два корпуси. Ключі в співробітників позбирали. Ситуація некерована адміністрацією.

     

    Водночас офіційних коментарів від керівництва Державної установи "Кропивницький слідчий ізолятор" не надходило. На сторінці установи у Фейсбук виставлені цілком мирні дописи про підготовку до святкування Нового року та Різдва.

     

    Втім, двома днями раніше йшлося про спільні тренування групи швидкого реагування з силовими структурами. Зокрема, йдеться про Національну гвардію України та Державну службу України з надзвичайних ситуацій.

     

    Читайте також: Поліція заарештувала наркодільця