Ворожіння, січові забавки та благодійний концерт: як у KropHub святкували Андріївські вечорниці (ФОТО, ВІДЕО)

  • 15 груд. 2019 16:10
  • 1132
  •  
    У Кропивницькому січовики та всі охочі відсвяткували Андріївські вечорниці.
     
    Про це повідомляє журналіст «Утреннего города».
     
    Почався захід з пошуку калити – традиційного атрибуту для вечорниць. Після цього всі почали її кусати по колу, розігруючи діалог:
     
    - Добрий вечір, пане Калитинський
    - Добрий вечір, пане Коцюбинський 
    - Чого прийшов?
    - Калиту кусати
    - Ну спробуй
     
    Потім учасники брали між ніг коцюбу і стрибали до підвішеної на палиці калити. Хто вкусив – переміг, а того, в кого не вийшло, мазали сажею. 
    Продовжився захід іграми від УДЮТ «Січ», виготовленням іграшок, написанням листів для військових на фронт та гаданням на пошук свого кохання. 
     
    Закінчилися вечорниці традиційним українським обідом: варениками, млинцями та узваром. Після цього гурт «Компот» зіграв благодійний концерт, гроші з якого збирали на апаратуру для KropHub. 
     
     
    - Чому концерт благодійний? Тому що ми збираємо кошти для таких крутих для Січі партнерів як «Серця матерів» і Кропхабу зокрема. Це ті люди, які допомагають нашим військовим вже не перший рік. У роки, коли держава не була готова до війни, готовими були вони. Це саме ті люди, що збирали допомогу військовим та відвозили її безспосередньо туди, в те пекло. Я кажу це не просто як січовик, а як син військового, батькові якого у свій час такі ж волонтери збирали на бронежелет. Коли держава навіть не надавала найбанальнішого й найпотрібнішого. І я можу з усією серйозністю сказати, що за їхньою спиною не одне врятоване життя, - розповів кошовий отаман УДЮТ «Січ» друг Лис.
     
    Нікіта Шендеровський
     
     
    «Не треба чекати на війну, аби відроджувати культуру»: Сергій Жадан поспілкувався з містянами (ФОТО, ВІДЕО)