Кропивницький: Вихованці дитбудинку відвідали швейну фабрику

  • 13 груд. 2019 16:12
  • 877
    • Новина Кропивницький: Вихованці дитбудинку відвідали швейну фабрику Ранкове місто. Кропивницький
     
    Нещодавно фахівці Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості для вихованців комунального закладу «Дитячий будинок «Наш дім» провели пізнавальну професіографічну екскурсію на базі ТОВ «Швейна фабрика «Мрія Є».
     
    Під час екскурсії дітей супроводжував керівник відділу продажу підприємства Ігор Рябов, який розповів дітям про історію створення та розвиток виробництва, професії, які є затребуваними на виробництві.
     
    Діти відвідали розкрійний та швейний цехи підприємства. Школярам було цікаво побачити технологічний процес виготовлення військової форми: від розкрою заготовок до кінцевої обробки готових виробів.
     
    Крім того І. Рябов ознайомив учнів з роботою гарячих швейних пресів та машин-напівавтоматів для пришивання ґудзиків, гачків, набивання заклепок. Працівниці фабрики продемонстрували дітям, як саме відбуваються процеси підготовки та пакування виробів перед тим, як вони потрапляють до замовника.
     
    Придивляючись до виконання різних функцій працівниками підприємства, учні ставили їм запитання й одразу ж отримували на них вичерпні відповіді. Така активність свідчила про неабиякий інтерес молоді до швейного ремесла.
     
     
    Наприкінці екскурсії вихованці дитячого будинку зрозуміли, що професія швачки не є легкою, але дуже цікавою та затребуваною на ринку праці.
    Слід зазначити, що у «Нашому домі» виховуються діти, які залишилися у складних життєвих обставинах, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. За словами Наталії Вінницької, директора дитячого комунального закладу, такі профорієнтаційні заходи є вкрай необхідними для дітей, які позбавлені постійної батьківської опіки. Закінчивши школу, вихованці стоять на порозі дорослого життя, і дуже важливо їм допомогти правильно зорієнтуватися на шляху до професійного вибору, аби у майбутньому вони мали гідну роботу.
     
    Така форма профорієнтаційної роботи, як професіографічна екскурсія на підприємство, є корисною, оскільки дає змогу ознайомитися з професією безпосередньо в реальних умовах виробництва, отримати відповідну інформацію із вуст представників тих чи інших професій.
     
    Аліна Хлопук, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості