Прозорі фінанси: школи Кіровоградщини навчатимуть керувати коштами

  • 13 груд. 2019 11:12
  • 674
    • Новина Прозорі фінанси: школи Кіровоградщини навчатимуть керувати коштами Ранкове місто. Кропивницький
     
    У рамках проєкту «Реформа освіти під громадським контролем» громадська організація «Асоціація сприяння самоорганізації населення» розповіла про необхідність запровадження прозорої системи розподілу шкільних фінансів.
     
    Про це повідомляє журналіст «Утреннего города».
     
    Активісти планують працювати над запровадженням системи, завдяки якій громада зможе контролювати кошти шкіл. Мова йде як про процеси отримання коштів, до яких входять гроші від держави, батьків чи комерційної діяльності, так і про їхні витрати. 
     
    Заходи проходитимуть в Новоукраїнській та Тишківській ОТГ, а також в Олександрії. Активісти працюватимуть як з представниками влади та комунальними закладами, так і з місцевими активістами, журналістами та небайдужими батьками. До ради контролю входитимуть 5-7 активістів, які на волонтерських засадах проводитимуть громадський контроль та вирішення фінансових питань школи. 
     
    Також у межах проєкту планується провести дводенну школу, в якій пояснять механізми наповнення шкільних кошторисів і контролю за ефективними витратами. 
     
     
    - Ми очікуємо, що через півроку громади, з якими ми працюємо, винесуть питання автономізації освітніх закладів на розгляд місцевих депутатів. Ми також маємо на меті розробити мініпосібник із рекомендаціями для стейкхолдерів щодо впровадження фінансової автономії шкіл в ОТГ та прозорості шкільних бюджетів, - розповідає голова організації «Асоціація сприяння самоорганізації населення» Алла Волошина.
     
    Нікіта Шендеровський