У кафе можуть з’явитися куточки для тварин

  • 13 груд. 2019 19:09
  • 819
    • Новина У кафе можуть з’явитися куточки для тварин Ранкове місто. Кропивницький
     
    У закладах харчування Кропивницького пропонують облаштувати куточки для домашніх улюбленців. Таку ідею висунув представник компанії «Josera» Юрій Самсонов.
     
    – Ідея з’явилася улітку, коли проходили фестиваль вуличної їжі та фестиваль для тварин «Смачна кісточка». Ми поспілкувалися з рестораторами Кропивницького та з’ясували, що в жодному кафе чи ресторані міста немає куточка, де можна було б залишити домашнього улюбленця на час перебування у закладі. Тобто люди, які хочуть прогулятися з собакою, а потім піти на зустріч із кимось до кафе, мусять сидіти надворі на лавці лише тому, що до більшості закладів не пускають із тваринами, – говорить Юрій Самсонов.
     
    За його словами, стенди, де відвідувачі кафе можуть погодувати своїх улюбленців, – нормальна практика для країн Європи, а також кількох міст України.
     
    – Ми вирішили виготовити дерев’яні стенди із мисочками для води та корму і запропонувати власникам закладів Кропивницького безкоштовно встановити їх у себе. Це нормальна практика для Європи. «Dog-friendly»-кафе є у Києві, Одесі, Дніпрі. Дехто закидає, що приводити собак до закладів харчування не гігієнічно, але якщо тваринка доглянута і поводить себе тихо, то вона нікому не заважатиме, – вважає Юрій Самсонов.
     
    Наразі стенди для тварин погодилися встановити у себе два заклади міста. Серед них «Berrimor Pub».
    – Куточок із кормом та водою стоїть у нас уже тиждень. Відвідувачі ставляться позитивно. У майбутньому плануємо закупити кілька видів корму для різних тварин, – коментує власник закладу Михайло Антоньєв.
     
    Наталка Нічишина