Кропивницькі блогери розповіли про свої проєкти

  • 12 груд. 2019 15:05
  • 711
    • Новина Кропивницькі блогери розповіли про свої проєкти Ранкове місто. Кропивницький
     
    У рамках проєкту MeDiAPLUR” учасники створили ряд власних блогів на різні тематики. 
    Про це повідомляє журналіст «Утреннєго города». 
     
    Блогери підіймали соціально-важливі теми. Серед них блог про сортування сміття (Оксана Жовтецька), гендер та громадські сектори (Алла Волошина) та війну очима військових (Володимир Ткачов). Також, деякі учасники вели блоги на розважальну тематику, як наприклад, блог про спортивні зали Кропивницького (Максим Іванченко) чи про бюджетні подорожі залізницею (Олександр Нікітін). 
     
     
    Ідеї для блогів учасники обирали за інтересами та ідеями, які їх турбують. 
     
      Я просто хотів подорожувати, але не мав на це гроші. Потрібно було викручуватися, тому я почав пророблювати маршрути електричками та іншим міжміським транспортом, аби подорожувати дешево. У блозі я розповідаю про те, як це робити; публікую маршрути, тощо, - розповідає Олександр про свій блог з бюджетними подорожами. 
     
    Блогери розповіли, що вже побачили результати своєї роботи. 
     
      У своєму блозі я робив огляд на всі спортивні зали нашого міста. Я просто купляв одноразовий абонементи до різних залів, а потім розписував про його переваги та недоліки. Деякі учасники розповіли, що на базі моїх порад навіть обирали собі зал, - розповів спортивний блогер Максим.
     
     
    У рамках тренінгу координатори провели два тренінги та 10 блог-кафе, завдяки яким з’явилося близько 30 проєктів на різну тематику. 
    Проєкт «MeDiAPLUR втілювався ГО „Фундація прав людини” спільно з Економіко-технологічним інститутом ім. Р. Ельворті завдяки фінансовій підтримці Міністерства закордонних справ Німеччини на базі Економіко-технологічного інститут ім. Р. Ельворті. Останні півроку проєкт гуртував молодь, громадських активістів та блогерів з активною життєвою позицією та вчив вести свої блоги. Подібний проєкт втілювався також у Сумах та Одесі.
     
    - Проєкт направлений на те, аби дати навички блогерства населенню та дати можливість їм говорити та обговорювати ті проблеми, що турбують кожного з нас, - розповідає координаторка проєкту Світлана Дубина. 
     
    Нікіта Шендеровський