Кропивницький: Націоналісти пікетували Управління нацполіції через вбивство за мову (ФОТО)

  • 12 груд. 2019 11:17
  • 1167
    • Новина Кропивницький: Націоналісти пікетували Управління нацполіції через вбивство за мову (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учора, 11 грудня, за ініціативи Кропивницької міської організації ВО «Свобода» у Кропивницькому пройшло пікетування Головного управління Поліції в Кіровоградській області. Захід пройшов у рамках Всеукраїнської акції «Його вбили за мову» у зв’язку з нещодавнім вбивством Артема Мирошниченка. Активісти вимагали кваліфікувати злочин як вбивство на ґрунті мовної і національної ворожнечі та закриття контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії фронту московсько-української війни у зв’язку з тим, що один із вбивць зареєстрований на окупованій Московією території.
     
     
    До заходу долучилися представники громадських організацій, прихильники ВО «Свобода» та небайдужі кропивничани.
    До присутніх звернувся голова Кропивницької міської організації ВО «Свобода», очільник фракції націоналістів у міській раді Кропивницького Сергій Капітонов. Він повідомив позицію націоналістичного об’єднання щодо вбивства за мову та висловив переконання, що чинна влада України повинна взяти резонансну справу під свій контроль.
     
     
    - Я вважаю, що в першу чергу Президент повинен взяти цю кримінальну справу під свій особистий контроль. Але й досі немає його чіткої позиції. Мовчить і Верховна Рада. Але натомість один із депутатів фракції «Слуга народу» зареєстрував законопроект, який скасовує Закон про українську мову. То в якій країні ми живемо? Тому наша вимога – кваліфікувати цей злочин як злочин проти української мови, вчинений на ґрунті національної ворожнечі, і закриття контрольно-пропускних пунктів. Ми будемо тримати цю справу на контролі та інформувати суспільство про хід слідства та судові засідання у справі, - наголосив у своєму виступі Сергій Капітонов.
     
    Свободівка, депутатка Фортечної районної ради в місті Кропивницькому Олена Скочко у своїй промові додала, що вбивство за українську мову – не перше в історії України.
     
     
    - 1979 року у Львові руками КДБ був знищений легендарний композитор Володимир Івасюк за те, що його пісні українською мовою поширювалися по всьому Радянському Союзу. У 2000-му році в тому ж Львові був убитий відомий композитор Ігор Білозір за те, що він співав свої пісні українською мовою у кафе. Вбивство вчинили зухвалі українофоби. І ось знову історія повторюється, - підкреслила Олена Скочко.
     
    Націоналісти Кропивницького донесли до відома поліціантів, що налаштовані рішуче і справу Артема Мирошниченка спустити на гальмах не вдасться.