Кропивницька інтелігенція зустрілася з журналістом і письменником Броніславом Куманським

  • 11 груд. 2019 18:04
  • 852
    • Новина Кропивницька інтелігенція зустрілася з журналістом і письменником Броніславом Куманським Ранкове місто. Кропивницький
     
    10 грудня в літературно-меморіальному музеї І.К. Карпенка-Карого пройшла творча зустріч із заслуженим журналістом України, мистецтвознавцем, письменником Броніславом Куманським «Портрет в інтер’єрі творчості», до якої була оформлена однойменна виставка.
     
    Захід провели в рамках музейного проекту «Літературний портрет» до 35-річчя створення обласного осередку НСПУ, який тривав цілий рік.
     
    Після вступного слова ведучої, співробітниці музею та письменниці Антоніни Корінь зав’язався діалог. Ведуча та викладач зарубіжної літератури Кіровоградського музичного коледжу і художній керівник театрального гуртка «Натхнення» Людмила Френчко та її студенти і члени гуртка засипали гостя найрізноманітнішими запитаннями. Вони стосувалися творчості, біографії, роботи, дружби з видатними людьми, а також співпраці, адже «Натхнення» готує виставу за поемою Б. Куманського «Еней повертається», присвяченою 250-річчю І. Котляревського. Гість охоче відповідав, цитуючи свої твори (а видав він п’ять книг) та залучаючи аргументи із виставки.
     
    У розмові взяли участь літератори, друзі, краєзнавці, громадські діячі.
     
    Студенти подарували гостю літературні та музичні сувеніри. Свої вірші прочитали Ореста Квітка та Лілія Овчарук, яка виконала ще й пісню. Сподобались виступи бандуристки Даші Дехтярьової і гітариста Максима Мартиросяна. Юні поетеси, виявилось, крім української і російської, володіють литовською і болгарською мовами, тож їх запросили на зібрання ТО «Парус» та до участі в обласному літературному конкурсі імені Валерія Гончаренка.
     
    Продовження зустрічей чекають у музеї та коледжі.