Розведення військ та припинення вогню: чим закінчилася Нормандська зустріч (ВІДЕО)

  • 10 груд. 2019 10:36
  • 668
    • Новина Розведення військ та припинення вогню: чим закінчилася Нормандська зустріч (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні вночі відбулася подія, яку аналітики називали «головною політичною зустріччю року». Для вирішення болючих питань на сході Украіни зібралися президент України Володимир Зеленський, президент Росії Володимир Путін, канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еманюель Макрон. 
     
    Про це повідомляє журналіст «Утреннего города». 
     
    Спершу представники країн зібралися разом задля обговорення ключових питань зустрічі. Потім президенти України на Росії разом зі своїми групами зустрілися за окремим столом, де дійшли часткової згоди стосовно питання війни на Донбасі. 
     
    На зустрічі було вирішено організувати повне припинення вогню як зі сторони бойовиків, так і з нашого боку до кінця 2019 року. 
    Також президенти погодили влаштувати обмін полоненими до 31 грудня у форматі «всіх на всіх». 
     
    Представники Німеччини та Франції нагадали про важливість проведення місії ОБСЄ на території зіткнення. Так, Меркель заявила про необхідність цілодобової та щоденної роботи ОБСЄ на Донбасі.
     
    У той же час Зеленський виступав за відновлення повного контролю над українсько-російським кордоном. Проте Путін заявив, що це можливо виключно після проведення виборів на окупованих бойовиками територіях. 
     
    Задля вирішення цих та інших питань Нормандська зустріч відбудеться ще раз через чотири місяці. 
     
    Відео повної прес-конференції ви можете подивитися нижче. 
     
    Нікіта Шендеровський
     
    ФОТО з сайту УНІАН
     
     

    Читайте також: Кропивницькі націоналісти долучилися до всеукраїнської акції: Ні капітуляції! (ФОТО)