Кіровоградщина: Очільник ОДА Андрій Балонь про висновки апаратної наради (ВІДЕО)

  • 9 груд. 2019 13:01
  • 951
  •  
    Сьогодні, 9 грудня, під час брифінгу голова ОДА розповів про висновки апаратної наради.
    Про це повідомляє журналістка "Утреннего города".
     
    - Ми спілкувалися про ті жахливі події, які трапилися в Одесі, тому ми доручили ДСНС обстежити всі заклади соціально-гуманітарної сфери, щоб запобігти повторення таких трагічних подій у нашій області. Мені вже доповіли, що перевірку почали з міста Світловодськ, - наголосив голова ОДА.
     
    За його словами, у Світловодську вночі зновусталася аварія на третій котельні, тому зараз головне завдання - забезпечити навчальний процес у школах, які почали працювати минулого тижня. Також під час наради депутати обговорювали бюджет на 2020 рік.
     
    - Міста Знам'янка та Кропивницький не виконують функції бюджетності, тому я контролююю це. Скоро буде запроваджений додатковий міжбюджетний траспорт. У містах будуть скорочуватися місця непаспортизованих місцезвалищ. Зараз ми створюємо передумови для покращення екологічного стану. Хочемо розглянути питання екологічної безпеки області, реанімувати питання екологічної концепції, щоб перетворити це в дієву програму. 
    Також ми розглядали питання пенсійного забезпечення та виплату житлових субсидій. У профільному структурному підрозділі з'явилися діджитал-платформи, через які можна отримати право на виплату пенсій. Зараз можна оформляти субсидії в електронному вигляді, - каже Андрій Балонь.
     
    Очільник ОДА зазначив, що робота в Міськраді не вибивається за рамки політичної сфери. Також завтра буде проходити сесія Обласної ради, де розлядатиметься бюджет на 2020 рік.
     
    Христина Ковалевська