Безробітні Кіровоградщини можуть безкоштовно вивчитись на в’язальника

  • 9 груд. 2019 11:38
  • 982
    • Новина Безробітні Кіровоградщини можуть безкоштовно вивчитись на в’язальника Ранкове місто. Кропивницький
     
    Харківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості пропонує зацікавленим особам пройти навчання за професією «В'язальник трикотажних виробів та полотна». Для безробітних громадян Кіровоградщини з 11 грудня розпочинається навчання. Курc нaвчaння триватиме 3 мicяцi.
     
    Умови направлення на навчання: 
    • повна загальна середня або професійно-технічна освіта;
    • повноліття (не менше 18 років);
    • медична довідка з допуском до професії.
     
    В'язальник трикотажних виробів та полотна створює вироби за допомогою в'язальної машини, контролює її технічний стан і якість пряжі. В'язальник під час роботи регулює натягнення і щільність в'язки, відповідає за якість і комплектує вироби. В'язальниці високої кваліфікації можуть разом з художником-модельєром розробляти зразки трикотажних переплетень, виготовляти моделі по ескізах.
     
    Професійно важливі якості: для діяльності необхідні висока швидкість моторних реакцій, хороша зорово-моторна координація (на рівні рухів пальців рук), уміння розподіляти увагу і тривало його концентрувати в умовах монотонності.
     
    Споріднені професії: вишивальниця вручну, вишивальниця на вишивальних машинах і напівавтоматах, вишивальниця на машині, мереживниця, майстер народного промислу (художній розпис, мініатюра), ткач, шваля-моторист.
    Для безробітних громадян, які зареєстровані в службі зайнятості, професійне навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
     
    Якщо вас зацікавила вказана професія, за більш детальною інформацією звертайтеся до міськрайонних центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості.
     
    Відділ організації професійного навчання 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості