На Кіровоградщині з’явилися поліцейські офіцери громади (ФОТО. ВІДЕО)

  • 7 груд. 2019 15:14
  • 1454
  •  
    У Кропивницькому урочисто презентували новий формат роботи поліції на території ОТГ під назвою «Поліцейський офіцер громади».
     
    Про це повідомляє журналіст «Утреннего города».
     
    Наш регіон став другим в Україні, де був започаткований такий формат роботи поліцейських. Заяви на участь у конкурсі на посади поліцейських офіцерів громади подали 65 кандидатів із числа діючих поліцейських. За результатами усіх етапів конкурсу, та, з урахуванням пропозицій від представників територіальних громад, було затверджено на посади 17 працівників поліції.
     
    Перед вступом на службу поліцейські пройшли трьох місячний поглиблений курс підготовки на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, де опанували знання та кращі європейські практики у напрямку комунікації з громадою. Після цього на території ОТГ Дніпропетровщини, під пильним наглядом колег і наставників, пройшли місячний курс стажування.
     
    - Надзвичайно приємно вітати вас із такою визначною подією, бо поліцейський громади — насичений глибоким змістом новітній підрозділ, але вже зі сформованою історією і задачею для територіальної громади, - наголосив міський голова Андрій Райкович.
     
    Керівник поліції в області разом із заступником Національної поліції України урочисто вручили сертифікати учасника проєкту “Поліцейський офіцер громади” одинадцятьом головам ОТГ та 17 комплектів ключів від службових автомобілів.
     
    - Це дуже важлива подія. Сьогодні ми нарешті отримали поліцейських офіцерів громади, які будуть цілодобово нести службу на території громади. Люди зможуть звертися до них у будь-який час задля вирішення побутових, проблемних питань. Ми дуже раді, що нарешті отримали і хлопців й нову техніку для якісної роботи поліціянтів, - розповідає голова Новопразської ОТГ.
     
    Нікіта Шендеровський