Кропивницьких митців нагородили премією Осмьоркіна (ФОТО)

  • 6 груд. 2019 18:00
  • 924
    • Новина Кропивницьких митців нагородили премією Осмьоркіна (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні в ходожньому музеї О.О.Осмьоркіна нагородили лауреатів обласної премії імені Олександра Осмьоркіна. 
    Про це повідомляє журналіст «Утреннего города». 
     
    Премією нагородили Анатолія Кравченка - заслуженого художника України з Одеси за доробки «Кропивницький», «Кіровоградщина» та інші; 
    Лагно Федора - члена Національної Спілки художників України з Кіровоградщини за ілюстрації до серії дитячих книжок Петра Мельника; 
    авторський колектив Андрія Надєждіна, Ігоря Демчука та Тамару Самиляк за видання з пам’ятками історії та архітектури міста.
     
     
    Премію засновала у 2005 році Кіровоградська міська рада. Щороку її вручають до дня народження О.О.Осмьоркіна за трьома номінаціями - «національна традиція», «новітні спрямування», «мистецтвознавство та історія мистецтв». Разом з премією переможцям присвоюється звання «Лаурет обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна». 
     
     
    - Для мене велика шана отримати премію Осмьоркіна, адже це митець світового класу, для мене це легендарна особа. Після цього я просто не можу зупинитися працювати та прославляти ваш чарівний степовий край, - розповідає лауреат премії Кравченко Анатолій.
     
    Нікіта Шендеровський