Кропивницький: Максюта відрапортував, що подолав вуличну торгівлю (ФОТО)

  • 4 груд. 2019 14:34
  • 1049
    • Новина Кропивницький: Максюта відрапортував, що подолав вуличну торгівлю (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    На сьогоднішній день три найбільші локації незаконної торгівлі у місті були ліквідовані.  Про це у ФБ пише начальник спецінспекції міської ради Андрій Максюта. 
     
    "Сьогодні минув місяць, як з трьох локацій зникла стихійна торгівля. Тротуарами по вулицям Вокзальна, Тєльнова і Преображенська тепер можна пройти, не зачепивши ящики, столи і парасольки нелегальних торговців (не бабусь, а саме лоточників, які свій крам привозять на авто, при цьому розводять антисанітарію і не платять податки в бюджет).
     
    Дякую співробітникам Спеціалізованої інспекції міської ради за те, що справилися з дорученням. Такі тротуари мають бути і далі. І не лише в цих місцях.
     
    Шановні інспектори, дякую за те, що ви змушені мерзнути на вулиці і пильнувати, щоб ніхто не "вмостився" торгувати. У нас в прямому сенсі цього слова потрібно "охороняти" тротуари! Охороняти - мерзнучи.
     
    В Європі якщо представник влади сказав, що не можна тут торгувати (чи смітити, чи ще щось порушувати) - то це не обговорюється. А в нас лояльне законодавство і майже безправні представники влади. Тут і матюкають, і клянуть, і погрожують. Тут можуть влаштувати "шоу" на стихійці і як правило... знайдуться і глядачі, і вболівальники, і учасники - просто з натовпу чи з перехожих. Але для усіх, без виключення, людей ми і працюємо. Щоб:
     а) ніхто нічим (з того, що незаконно продається) не отруївся;
     б) люди могли нормально пройти/проїхати тротуаром;
     в) було чисто.
     
     
    Дякую також за спільні рейди Міській дружині, Національній поліції, Управлінню торгівлі. Перемога наша спільна, але попереду роботи ще багато. Працюємо.
     
    Людям, які здійснюють торгівлю у невстановлених місцях (стихійщикам) по всьому місту раджу перейти торгувати на спеціально відведені для цього місця - ринки міста. Місць на ринках вистачає", - йдеться у повідомленні.