Як літератори Кіровоградщини відзначали 35-річчя обласної організації Національної спілки письменників (ФОТО)

  • 4 груд. 2019 16:23
  • 1531
    • Новина Як літератори Кіровоградщини відзначали 35-річчя обласної організації Національної спілки письменників (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Учора, 3 грудня, у літературно-меморіальному музеї Карпенка-Карого урочисто поповнились лави Кіровоградської обласної організації Національної спілки письменників України, яка відзначила 35-річчя від дня заснування. Про це повідомляє «Утренний город».   

    Голова Кіровоградської обласної організації НСПУ Василь Бондар звернувся до колег по перу. Окрім оздоровлень, він окреслив плани на майбутнє, підвів підсумки діяльності письменницької організації за 35 років та вручив членські квитки новим спілчанам – Марині Джус та Елеонорі Бельській (Олені Барановій).    

    Зі святом спілчан привітала директорка музею Лариса Хосяінова. Вона розповіла про багаторічну співпрацю музейників з літераторами. Зокрема, наголосила, що саме в цій будівлі понад 100 років тому збирались відомі театральні та громадські діячі.

    - Я вдячна, що для урочистостей ви обрали літературний музей – будинок Тобілевичів. Це символічно. Адже будинок намолений і освячений високою духовністю людей, які були його господарями. Тут збирались Іван Тобілевич, Марко Кропивницький, Петро Ніщинський, Марія Заньковецька, Євген Чикаленко, - зазначила Лариса Хосяінова.  

    Цілу низку музичних подарунків підготували викладачі та учні музичної школи № 1 ім. Генріха Нейгауза. У музейних залах звучали пісні «Молитва про Україну», «Тільки мить», «Вишенька», «Моя земля».

    Про значимість письменницької організації у культурному просторі міста та області говорив голова обласної ради Олександр Чорноіваненко.

    Почесні грамоти літераторам вручила директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини ОДА Валентина Животовська. Зокрема, відзнаки отримали колишній редактор газети «Кіровоградська правда» Олександр Кердіваренко та поетеса Антоніна Корінь.

     

     Нагадаємо: У Кропивницькому показали, якими були в дитинстві відомі письменники.