Маршрутка підвищеної небезпеки. У Кропивницькому пасажирці відрубало дверима пів пальця

  • 4 груд. 2019 19:08
  • 954
    • Новина Маршрутка підвищеної небезпеки. У Кропивницькому пасажирці відрубало дверима пів пальця Ранкове місто. Кропивницький
     
    Минулого тижня поїздка у громадському транспорті для кропивницької пенсіонерки Клавдії Цими скінчилась ампутацією мізинця. Про інцидент повідомила у Фейсбук донька потерпілої Олена Осіпова. Вона зазначила: мати разом із правнучкою сіли до маршрутки №4, що рухалася в напрямку Великої Балки. Коли зайшли до транспорту, водій настільки швидко закрив двері, що 70-річній жінці відірвало частину пальця.
     
    А замість того, аби надати допомогу чи відвезти до лікарні, водій почав нецензурно лаятися в її бік. Літній жінці довелося самотужки перемотати палець хусткою, аби зупинити кров. Згодом вона звернулась до лікувального закладу, де їй відтяли травмовану фалангу. 
     
    – Замість надання медичної допомоги водій виражався нецензурною лайкою. Аптечки у нього також не було. До лікарні не відвіз, хоч і крові було багато. Добре, що мама відреагувала і сама перетиснула собі пальця. Потім також самостійно поїхала до травмпункту, де їй зробили операцію. Ми всі шоковані такою поведінкою водія, – розповіла Олена Осіпова.
     
    Інцидент трапився за участі водія компанії «Автолегіон Варванської Ю.В.», яка обслуговує маршрут №4. 
     
    Водночас міський голова Андрій Райкович натякнув на те, що водія варто звільнити за неналежне дотримання правил безпечного перевезення пасажирів. 
     
    – Шокований тим, що сталось! Бракує слів... Упевнений, що власник маршруту зробить організаційні висновки щодо водія, якому навряд чи варто надалі працювати з людьми. Жінку, яка постраждала, запрошую на спілкування, – коментує градоначальник.
     
    У свою чергу перевізник запевнив, що в маршрутках завжди перевіряють наявність аптечок, а водіїв навчають надавати першу медичну допомогу. 
     
    – По цьому випадку проводиться службове розслідування. Інженер із безпеки руху також проводить розслідування та позаплановий інструктаж із правил дорожнього руху. На підприємстві фельдшери провели позаплановий інструк-таж з надання потерпілим першої медичної допомоги. До того ж у нас регулярно проводяться операції «Перевізник» та «Автобус», перевіряють комплексність транспортного засобу, до якого, зокрема, входить і аптечка, – пояснила в коментарі нашому видання директор компанії «Автолегіон Варванської Ю.В.» Тетяна Гордієнко.
     
    А тим часом родичі потерпілої просять перевізників звернути увагу на ситуацію та запобігти її повторенню в майбутньому. Вони не мають наміру скаржитись чи позиватись до суду. Однак жадають, аби інші пасажири не постраждали від недбальства тих, хто за кермом. 
     
    – Прошу власників маршруток вжити заходів. Навчіть своїх водіїв бути уважними до пасажирів, закупіть аптечки. І навчіть їх правильно діяти в екстремальних випадках, – звертається донька постраждалої до перевізників. 
     
    У той же час вона просить не турбувати її маму.
     
    – Велике прохання до всіх небайдужих, побажайте якнайшвидшого одужання. Тільки не треба акцентувати увагу навколо цього. Одні співчувають, інші навпаки зловтішаються. Претензій у мами ні до кого немає, терпить біль як фізичний, так і моральний. Дуже прошу взяти себе в руки і стримувати негативні емоції. Буду дуже вдячна.
     
    Фото: CBN
     
    Нікіта Шендеровський