У Кропивницькій музичній школі відзначили 45-тиріччя закладу (ФОТО)

  • 4 груд. 2019 10:18
  • 1389
    • Новина У Кропивницькій музичній школі відзначили 45-тиріччя закладу (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькій музичній школі №2 імені Мейтуса відзначили 45-ту річницю заснування закладу. Про це повідомляє журналіст «Утреннего города».
     
    На концерті, присвяченому пам'ятній даті, виступали колективи різного віку: від наймолодших учнів до заслужених випускників школи. Так, виступали хор першокласників «Смайлик», ансамбль «Камертон», дует «Viva» та багато інших виконавців. 
     
    Зі святом школярів та педагогів привітав міський голова Андрій Райкович.
     
    - Я хочу висловити велику подяку всім, хто долучається до роботи вашої школи. Хочу подякувати за вашу небайдужість, за ваш педагогічний талант. За те, що ви високодуховно виховуєте наших дітей, а через них впливаєте на старше покоління. Тому це наслідування поколінь – цілком ваша заслуга, - вітає міський голова.
     
     
    На заході звучали духові, струнні та навіть ударні інструменти. Також публіку вразив виступ рок-колективу з гітарами та барабанами.
     
    Закінчився концерт виконанням всесвітньовідомої "Оди до радості" Бетховена у виконанні відразу кількох колективів, після чого всіх привітала директорка школи, заслужений працівник культури України Валентина Ревенко:
     
    - Багато років тому я запитала у першого директора, якою б він хотів бачити нашу школу. Він відповів, що хотів би бачити школу радості. І те, що ви бачите сьогодні, – це наша спільна радість. Це радість батьків, які привели до нас своїх дітей, радість викладачів і, звісно ж, що радість наших дітей, які сьогодні нам дарували музику свого серця, - розповідає Валентина Ревенко.
     
    Але найголовніший скарб будь-якої школи – це вихованці, які навіть закінчуючи її, пам’ятають про те місце, яке надало їм поштовх до майбутнього.  
     
    - Я закінчила нашу школу два роки тому і зараз я навчаюся в музичному коледжі. Школа дала мені великий досвід у подальшій концертній діяльності. Зокрема, минулого року ми відвідали конкурс у Франції, де взяли два перших місця. Також ми регулярно відвідуємо різні країни Європи та світу, де часто займаємо призові місця. За все це, звісно, я хочу подякувати нашим вчителям, які дають нам поштовх для подальшої музичної кар’єри, - розповідає випускниця школи Валерія Кривенко .
     
    Редакція «Утреннего города» приєднується до привітань і бажає музичній школі перемог та звершень.
     
    Нікіта Шендеровський