Кіровоградська обласна спілка письменників святкує 35-річчя (ФОТО)

  • 3 груд. 2019 15:12
  • 1176
    • Новина Кіровоградська обласна спілка письменників святкує 35-річчя (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 3 грудня, у літературно-меморіальному музеї Карпенка-Карого відкрилася літературна виставка "Висока честь служити слову" до 35-річниці створення Кіровоградської обласної організації Національної спілки письменників України. Про це повідомляє журналістка "Утреннего города".
     
     
    На виставці були представлені роботи відомих літературознавців і письменників Кіровоградщини: Григорія Клочека, Олени Горобець, Наталії Бідненко, Марини Джус, Валентини Кондратенко-Процун та інших. Також літератори дарували один одному подарунки на згадку - книги із автографом і побажаннями. Свої вітання письменникам надіслали також від Олександрійського літературного клубу "Джерело" та Маловисківського "Степова криниця". Під час виставки виступали дівчата-бандуристки із українськими піснями.
     
     
    - Ми організували цю спілку у 1984 році. Тоді письменників дуже поважали та підтримували. Купити книжку - купити "Волгу". У той час письменство тримало національну ідею. Микола Погрібний запропонував організувати літературну спілку, адже вона була у кожному місті, окрім нашого. Спершу нас було 7-8 чоловік і ми поїхали у Компаніївку, щоб позмагатися з київськими авторами. На щастя, ми отримали перемогу. Після цього мене обрали Головою літературної спілки, - розповідає професор та літературознавець Педагогічного університету Григорій Клочек.
     
     
    - Я радий, що прийшов сюди. Ви - унікальні люди, адже вам дано бути обдарованими. Наш край обдарований талановитими людьми. У нас є майбутнє. Нашій державі зараз важко, тому їй потрібна ваша підтримка. Ви повинні захищати Україну словом! Я вдачний за те, що ви робите! Слово - вічне. Слава літераторам, - із такими словами вітає літераторів голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко.
     
    Христина Ковалевська