У Кропивницькому пройшов Відкритий командний кубок федерації дюздо

  • 2 груд. 2019 15:07
  • 837
    • Новина У Кропивницькому пройшов Відкритий командний кубок федерації дюздо Ранкове місто. Кропивницький
     
    30 листопада у спортивному залі «Зірочка» за перемогу вели боротьбу юнаки 2007-2008 років народження, загалом 10 команд із Дніпропетровської, Вінницької, Полтавської, Черкаської, Чернігівської областей і міста Кропивницького, яке представляли дві збірні вихованців обласної комплексної ДЮСШ «Ніка».
     
    Про це повідомляє сайт Дзюдо-Центр
     
    Склад кожної команди налічував сім учасників у різних вагових категоріях. Для проходження у наступне коло команді необхідно було перемогти щонайменше у чотирьох поєдинках. Їхню боротьбу оцінювали судді національної та міжнародної категорій.
     
    За словами старшого тренера області з дзюдо Сергія Нечмоні, учасники показали високий рівень майстерності як для спортсменів 9-12 років. В Україні лише у Кропивницькому проводяться командні змагання з дзюдо. Рівень команд – достатньо високий, адже у переважній більшості дзюдоїсти мають досвід виступів на змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівнів. Та й сама боротьба відрізняється за характером, адже тут велику роль грає командний дух, згуртованість, а перемога окремого борця не гарантує перемогу всієї команди.
     
    Головний трофей третій рік поспіль вибороли господарі – вихованці обласної комплексної ДЮСШ «Ніка» (тренери Олексій Лоскутов, Світлана Корінь). Срібними призерами стала друга команда «Ніки», а третє місце посіла збірна команда Черкаської області (м.Черкаси – м. Корсунь-Шевченківський). Четверте місце за юними дзюдоїстами з м. Шаргорода (Вінницька обл.).
     
    Даний турнір став традиційним і включений до єдиного календаря змагань Федерації дзюдо України вже на 2020 рік.