Кропивницькі школярі зустрілися з Папою Римським у Ватікані (ФОТО)

  • 2 груд. 2019 12:16
  • 1101
    • Новина Кропивницькі школярі зустрілися з Папою Римським у Ватікані (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вихованці гімназії Шевченка відвідали Рим, куди були запрошені на зустріч з самим Папою Римським. Про це у ФБ пише викладачка англійської Анна Дудіч.
     
     
    "Наш маршрут Римом розпочався в Капітолійських музеях, потім ми милувалися дивовижним фонтаном Треві, намагалися осягнути монументальність Пантеону, тамували подих від краси замку Святого Янгола і були приголомшені тим, як Базиліка Святого Петра виглядає вночі.
     
    Від величі моменту перехоплює подих. Учні й вчителі нашої гімназії у складі української делегації на зустрічі з Папою Франциском у Ватикані. Чіткий месидж від Папи: «У нас немає іншої планети. Ми маємо підтримати дітей, які прагнуть змінити цей світ на краще».
     
     
    Часточка української культури назавжди залишиться у Ватикані. Учасники міжнародного дитячого саміту #ICANSummit привезли фрагменти із зразками національної вишивки своїх країн і з вишитою фразою «I Can» - «Я можу» рідною мовою. Ці фрагменти зшили разом у ковдру, яку подарували Папі Франциску.
    Велика подяка вчителю технологій Лилия Перерва за допомогу в оформленні вишиваного фрагменту від нашої гімназійної команди!
     
     
    Останній день наших «Римських пригод» ми присвятили візиту в музеї Ватикану, де зберігаються художні колекції, зібрані протягом століть Римськими Папами і де можна побачити Сікстинську капелу, прикрашену фресками роботи Боттічеллі і Мікеланджело. Фотографії не можуть передати красу і велич експонатів, які століттями зачаровують відвідувачів". - йдеться у повідомленні.
     
     
     
    ФОТО зі сторінок у ФБ Анни Дудіч і Олі Івашури