Кропивницький поет презентує книгу «У краї на зліт часів»

  • 1 груд. 2019 12:01
  • 1077
    • Новина Кропивницький поет презентує книгу «У краї на зліт часів» Ранкове місто. Кропивницький
     
         Цікава назва. Чи не так? Її можна прочитати двояко: «У краї на зліт часів» або «Україна. Зліт часів». Минуле, сучасне або майбутнє України – кожен вирішує для себе сам. А молодий обдарований письменник, поет Василь Левицький дає всім право вибору. 26 листопада у бібліотеці для юнацтва Маланюка відбулася Презентація книги  Василя Левицького «У краї на зліт часів». До речі, автор завжди креативно підходить до вибору назви своїх творів. В 2011 році в кіровоградському видавництві «Степ» вийшла книга повістей письменника під цікавою назвою «МаксималISTи». Самого Василя Левицького також можна назвати максималістом, бо він прагне не тільки вивчати свій рідний край, його минуле й сьогодення, але ще й творити його майбутнє. Він спонукає людей не стояти осторонь різних проблем суспільства, а робити все для того, щоб покращити життя в нашій країні. 
     
     
         Василь Левицький закінчив факультет філології та журналістики Кіровоградського державного педагогічного університету імені В. Винниченка. Науковий керівник секції української літератури та фольклористики Кіровоградської Малої академії наук учнівської молоді. Переможець Міжнародного літературного конкурсу «Гранослов» (2008), Лауреат літературної премії видавництва «Смолоскип» (2015), автор електронної прозової книги «ЗамаЛьОвки до кРАЮ» (знову гра слів у назві книги) (2016). В 2019 році зайняв перше місце на Першому міському фестивалі-конкурсі «Антологія молодої поезії ІІІ тисячоліття». Працює на радіо, є креативним екскурсоводом нашого міста. Коли Василь проводить екскурсії містом, він наче перетворюється на справжнього актора і не просто розповідає про історію міста, його видатних людей, цікаві будівлі та пам’ятники, а прагне достукатися до сердець жителів міста та навчити їх по-справжньому любити рідний край.
     
     
     До речі, Василь Левицький брав участь у театралізованій екскурсії Кропивницьким, яка вперше відбулася в нашому місті 27 вересня цього року, проходила в рамках Міжнародної виставки АГРО - ЕКСПО і була приурочена до Дня туризму. І Василь виступав у ролі інженера заводу Ельворті, розповідав про його історію і досягнення.  
    Василь Левицький багато пише, читає, вивчає документи з історії Кіровоградщини, відвідує багато культурних заходів, які проводяться у місті. А ще він - чудовий батько двох синів і бере активну участь у їх вихованні, завжди допомагаючи коханій дружині. Пише і казки, і віршики для дітей. А в книгах для дорослих підіймає всі проблеми сьогодення: бюрократизм чиновників, невирішена проблема війни, байдужість деяких людей до свого краю, екологічна криза у суспільстві, духовна криза… та інше.
     
        
     Можна багато розповідати про автора, про його духовне кредо, філософію його творів. Але головне – те, що він дуже любить свою країну, своє місто і прагне змінити світ на краще. І чим більше у нас буде таких талановитих людей, як Василь Левицький, тим простіше нам буде вирішувати всі проблеми суспільства, і тим краще ми будемо жити. Слава Україні!