Дорожники Кіровоградщини посилюють заходи безпеки

  • 29 лист. 2019 09:01
  • 670
    • Новина Дорожники Кіровоградщини посилюють заходи безпеки Ранкове місто. Кропивницький
     
    В рамках Тижня безпеки дорожнього руху дорожники Кіровоградщини посилюють заходи.
     
    З 11 по 17 листопада в Україні проходить Тиждень безпеки дорожнього руху. У рамках Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2011-2020 р.р., проголошеного Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН № 64/255 від 10.05.2010, згідно Резолюцій ООН № 66/260 від 23.05.2012 і № 68/269 від 29.04.2014 з підвищення безпеки дорожнього руху в усьому світі, за ініціативою Міністерства охорони здоров’я України та підтримки Міністерства інфраструктури України з 11 по 17 листопада 2019 року в Україні проходить 2-й етап 5-го Глобального Тижня безпеки дорожнього руху ООН.
     
    Мета Тижня – об'єднання зусиль державних органів, бізнесу, громадських організацій, наукової спільноти, ЗМІ та суспільства, на виконання державних і міжнародних програм з безпеки дорожнього руху та популяризації дотримання правил дорожнього руху.
    В межах проведення тижня безпеки Служба автомобільних доріг у Кіровоградській області провела ряд заходів для покращення безпеки дорожнього руху та зниження рівня аварійності на автомобільних дорогах загального користування державного значення.
     
    Зокрема, провели перевірки доріг в межах навчальних закладів, шкіл, дитячих садків на їхню відповідність схемам організації дорожнього руху – 6 об’єктів; перевірили наявність попереджувальних дорожніх знаків та інформаційних панно на ділянках в місцях концентрації ДТП та ділянках з підвищеною аварійністю – 1 об’єкт. Перевірили ділянки з підвищеною аварійністю, де встановлені попереджувальні дорожні знаки та інформаційні панно, 2 з них відновлено.
     
    Крім того, до належного санітарного стану приведено 13 зупинок громадського транспорту, 5 автопавільйонів та 5 елементів санітарного облаштування.
    Було перевірено обладнання 26 місць проведення робіт на відповідність схемам і всі вони приведені у відповідність до вимог.
    Також на 39-ти опорах було встановлено автономне зовнішнє освітлення.
     
    Окрему увагу приділено перевірці забезпечення безпеки на підходах до залізничних переїздів з урахуванням результатів весняного комісійного огляду 2019 року.
    Просимо бути відповідальним та неухильно дотримуватись правил дорожнього руху! 
     
     
    Прес-служба Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області