Режисера й письменника з Кіровоградщини звинуватили в жорстокому поводженні з тваринами (ВІДЕО)

  • 28 лист. 2019 14:55
  • 1523
    • Новина Режисера й письменника з Кіровоградщини звинуватили в жорстокому поводженні з тваринами (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Олександра Жовну звинуватили в жорстокому поводженні з тваринами
     
    Активісти громадської організації UAnimals збираються подати заяву про злочин через сцену з утопленням цуценят у фільмі Олександра Жовни «Історія Лізи».
     
    Про це йдеться на сторінці ГО у Facebook, передає CBN. 
     
    У дописі сказано: «В український прокат виходить стрічка “Історія Лізи”, вже в офіційному трейлері якої можна побачити ці кадри із цуценятами, яких топлять у воді.
    Це неприпустимо!
     
    Ми раді розвитку українського кіно, втім, зафіксоване на відео є фактом жорстокого ставлення до тварин. Автори цього мають понести відповідальність!
    Готуємо заяву про злочин і вимагаємо пояснень від режисера Олександра Жовни та ДержКіно України, за підтримки якого виходить стрічка.
     
    UPD. Маємо інформацію, що на відео реальні кадри, а не графіка».
     
    Олександр Жовна у коментарі до посту зазначив, що сцену вирвали з контексту: «З приводу цуценят, які знімалися у фільмі “Історія Лізи”. Особисто я ніколи б не наважився на зйомки, під час яких могли б постраждати тварини, тому, що ставлюся до будь-якої тварини, можливо, з більшою любов’ю і відповідальністю, ніж деякі гучні правозахисники, які в ході публічної боротьби за права тварин забувають погодувати свого собаку. Наші цуценята, які знялися у фільмі, – давним-давно дорослі собаки, у яких уже двічі були свої цуценята. Вони, як і раніше, живуть у тому ж дитячому будинку і чудово себе почувають. Інакше і бути не могло. А активне обговорення вирваного з контексту кадру переконує в тому, що рішення було правильним. Завдяки цим п’яти цуценятам, можливо, залишаться жити мільйони інших. Дивіться фільм. Після чого, сподіваюся, ніхто з вас не образить ні тварини, ні людини».
     
     
     
     
    Нагадаємо, компанія HBO придбала права на показ фільму за книгою Олександра Жовни «Історія Лізи».
     
    «Історія Лізи» – драма з життя незвичайних людей у звичайному світі. Таким людям некомфортно в умовах жорстокості й цинізму. І «сонячним дітям», а саме діти з синдромом Дауна є одними з головних героїв стрічки, жити у такому світі зовсім не сонячно.
     
    Більшість сцен кінофільму відзняті у Новомиргороді та на його околицях, а також у Кропивницькому та Одесі. Загальна вартість кінострічки – майже 7,5 мільйона гривень, з яких частка держави – 3,7 мільйона.