Не простояла й тижня. Зупинку вартістю за 130 тисяч розібрали, бо закривала рекламу?

  • 27 лист. 2019 20:01
  • 2828
    • Новина Не простояла й тижня. Зупинку вартістю за 130 тисяч розібрали, бо закривала рекламу? Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому біля центрального ринку з’явилася нова зупинка. Затишна, охайна, де можна сховатись від вітру і дощу. Але ця краса не протрималася й тижня! 
     
    Вже 19 листопада стало відомо, що з її конструкції зникли бокові частини. 
     
    – Хтось вночі зняв усі бокові частини, виготовлені з полікарбонату. Я злий і обурений! Прошу поліцейських відреагувати на це! – написав на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Андрій Райкович.
     
    Він також повідомив, що на облаштування зупинки витратили 130 тисяч бюджетних гривень – грошей платників податків. 
    До честі дільничних, офіцери поліції Кропивницького відділу поліціі ГУНП у Кіровоградській області оперативно знайшли викрадені матеріали та передали їх на зберігання до головного управління житлово-комунального господарства на час слідства. Неабияке здивування викликало те, що цілі та неушкоджені «боковушки» від зупинки були сховані у дворі неподалік. 
     
    Тим часом начальник спецінспекції міської ради Андрій Максюта натякнув, що знає «замовників» демонтажу. 
     
    – За інсайдерською інформацією, обшивку зупинки (полікарбонатні панелі) зняли, бо... це закривало рекламу деяких об’єктів. Непрозорі секції затуляли рекламні щити комерційним організаціям, які працюють у фінансовій галузі (далі мені було чітко названо дві організації, але рекламувати їх не буду, повідомив куди потрібно). Тому їх прибрали з надією, що зняті елементи замінять дешевими прозорими або взагалі не поставлять нічого. Зняли саме по вказівці (на замовлення, а можливо, і за участі) цих самих організацій. Їхні контори (офіси, пункти) прямо там поруч, за зупинкою, – написав у соцмережах Андрій Максюта. 
    Потім, як і годиться, Андрій Райкович зажадав, щоб розкрадачів зупинки представили громаді. 
     
     
     
    – Треба робити так, щоб швидкий демонтаж зупинок став неможливим. Поліція, тримайте на контролі це питання. І прозвітуйте, хто викрав частини зупинки біля центрального ринку: хто це, що це, на якій машині під’їхали, звідки у них був спецодяг, – сказав Андрій Райкович на апаратній нараді.
    Чи будуть названі імена замовників? Досвід показує, що навряд чи. Водночас ця ганебна ситуація змушує замислитись над важливими моментами, передусім відсутністю адекватного покарання за псування комунального майна. Згадаймо, як кілька місяців тому неподалік від цієї зупинки юний вандал ногою розбив сітілайт вартістю 30 тисяч гривень. ЗМІ, і «Первая городская газета» в тому числі, писали, що підліток сильно поранив ногу і потрапив до лікарні. Але чи відповів він за свій вчинок? Чи сплатила родина вартість понівеченого рекламного об’єкта? І що робити, аби поменшало охочих псувати вуличні інтер’єри? 
     
    Учасники дискусій у соцмережах згадують ще одного «героя», який нову арку розмалював і хизувався в інтернеті. Чи його заставили вимити зіпсовані стіни з батьками разом? 
    Ще один приклад – статуя Наталки Полтавки на Театральній площі, якій за короткий термін тричі відбивали руку… Войовничі невігласи користуються поблажливим ставленням суспільства і змушують його, суспільство, вважати нормою хамство, вандалізм, бруд і неохайність. Симптомчик, однако. 
     
    Людмила Макей
     
     
    А так зупинка виглядала з самого початку