Кропивницький: Червоно-чорний прапор повинен майоріти на закладах міста

  • 27 лист. 2019 19:08
  • 3280
    • Новина Кропивницький: Червоно-чорний прапор повинен майоріти на закладах міста Ранкове місто. Кропивницький
     
    26 листопада відбулась 27-а позачергова сесія Фортечної районної у м. Кропивницькому ради, на засіданні якої зареєструвалосись 24 депутати. Про це повідомляє журналістка сайту Утренний город.
     
    Після розгляду питань порядку денного, серед яких: запит з приводу благоустрою вулиць району Чечора, затвердження списку присяжних у Кіровському районному суді та затведження звіту про виконання районного у місті бюджету за 9 місяців 2019 року, до присутніх звернулась депутатка Олена Скочко від ВО "Свобода". Пані Олена підняла питання стосовно використання червоно-чорного прапора на території міста Кропивницького.
     
     
    - Рік тому, 27 листопада, Міська рада м. Кропивницького підтримала рішення Про використання червоно-чорного прапору на території Кропивницького (Проект № 1793).
    Враховуючи набуте значення червоно-чорного стяга, який  об’єднує покоління борців за Україну – воїнів УПА і членів ОУН у боротьбі проти тоталітарних держав та героїв Революції Гідності і новітньої російсько-української війни було вирішено підіймати червоно-чорний прапор біля будівель комунальних підприємств, установ та закладів, що розташовані на території міста Кропивницького, у певні дати, пов’язані із визначними подіями національно-визвольної боротьби.
    Але чи усі підприємства і установи виконують рекомендацію міської ради? Виявилося, що, наприклад, Подільська районна рада вивісила історичний стяг 14 жовтня на своїй будівлі, а Фортечна рада - ні. 
    Тож пропоную вирішити це питання і прорахувати, скільки потрібно коштів на виготовлення другого флагштоку і закупівлю червоно-чорного прапора.
     
     
    Дати, пов’язані із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті Героїв.
     
    1. 1 січня День народження голови Проводу ОУН – Степана Бандери
    2. 3 лютого Створення ОУН
    3. 5 березня Річниця з дня смерті генерал-хорунжого, головнокомандувача УПА Романа Шухевича
    4. 21 травня День пам’яті жертв політичних репресій
    5. Четверта неділя травня Свято Героїв
    6. 14 червня День народження полковника Армії УНР,
    команданта УВО, першого голови Проводу українських націоналістів Євгена Коновальця
    7. 30 червня Проголошення Акту відновлення Української держави, день народження генерал-хорунжого, головнокомандувача УПА, Романа Шухевича
    8. 30 липня Створення Української військової організації (1920 р.)
    9. 14 жовтня День захисника України, день створення УПА.