Оголошено голодування: адвокатка родин Героїв Небесної сотні виступила за активне рішення питання винних у вбивстві

  • 23 лист. 2019 09:49
  • 1041
    • Новина Оголошено голодування: адвокатка родин Героїв Небесної сотні виступила за активне рішення питання винних у вбивстві Ранкове місто. Кропивницький
     
    Євгенія Закревська, адвокатка родин Героїв Небесної сотні, пообіцяла голодувати, допоки справи Майдану не почнуть розслідувати.
     
    Про це повідомляє журналіст «Утреннего города».
     
    - Верховна Рада не проголосувала поправку до закону про ДБР, яка б дозволила слідчим ГПУ, які займаються розслідуванням справ Майдану, перейти в ДБР і продовжити розслідування. Через це з сьогоднішнього дня розслідування не ведуться (20 листопада прокуратура втратила функції досудового слідства, тепер цим займається ДБР — ред.). Тобто, доки ВР не проголосує поправку, слідчих не переведуть», — пояснила вона.
     
    До того ж, вона додала, що про Майдан згадають двічі на рік: 21 листопада і 20 лютого.
     
    - Але насправді нікого ці розслідування крім адвокатів, потерпілих і фігурантів справи не цікавлять. Я вирішила скористатися цим, щоб не дозволити забути про цю проблему завтра, — запевнила адвокатка.
     
    Адвокати, що представляють інтереси Героїв Небесної сотні, вимагають від влади скликати позачергову сесію Верховної Ради для вирішення питання передачі справ Майдану.
    Усі злочини часів революції формально об’єднані в «Справу Майдану». У ній розглядають вбивство 91 людини, серед яких 78 мітингувальників та 13 силовиків.
     
    Нікіта Шендеровський