Українському радіо – 95 років. Як кропивничани провели вечірку до свята

  • 23 лист. 2019 09:14
  • 1089
    • Новина Українському радіо – 95 років. Як кропивничани провели вечірку до свята Ранкове місто. Кропивницький
     
    Шістнадцятого листопада українці відзначили День працівників радіо, телебачення і зв’язку України. До цієї дати UA:Українське радіо Кропивницький провело вечірку  в інформаційно-творчому просторі KropHub. На ній зібралися представники ЗМІ, держустанов, митці та просто небайдужі до радіо кропивничани. 
     
    Трішки історії про українське  радіо.
     
    1994 року Укртелерадіокомпанія запропонувала керівництву держави встановити 16 листопада як професійне свято для теле-, радіопрацівників. Саме того дня 1924 року в Харкові вийшла в ефір перша передача «Українського радіо». 70 радіоаматорів почули перші слова, які передали через дротове радіо. Дикторів тоді, звичайно, в штаті не було. Тому відкрив передачу технік, який за звичкою на початку тричі промовив у мікрофон: «Алло», а потім ще тричі: «Говорить Харків». Сьогодні слухають радіо, дивляться телевізор і користуються зв’язком мільйони. А в Україні у цій сфері працюють приблизно 250 тисяч людей.
     
    – Радіо – це любов. Це той вид журналістики, де є багато живого спілкування, де можеш бути найбільш щирим. Адже ми передаємо не лише інформацію, а й емоції. Ми – найбільш конвергентні журналісти: і пишемо, і публікуємо, і створюємо записні програми, і проводимо прямі ефіри. Хоч і маємо телевізійний досвід, все одно всі повертаємося до радіо. У нас дуже класний колектив, – розповіла журналістка Олена Горобець.
     
    За словами лінійної директорки UA:Українського радіо Кропивницький Наталії Гавришко, обласне радіо має декілька форматів: радіо, телебачення, діджитал – 91.2 FM. 
     
    – Не думаю, що радіо втратить свою актуальність. Всі ми розуміємо, що у сучасному світі радіо можуть слухати і у телефоні також. Усе залежить від того, які програми наповнюють хвилі. Все буде радіо – наш девіз, під який ми працюємо, – розповіла Наталія Гавришко.
     
    На гостей свята очікували акустичний концерт, конкурси, смаколики та спілкування із колегами.
     
    Летиція Курята