Фігуранти міжнародного футбольного скандалу потрапили до кропивницького притулку (ФОТО)

  • 22 лист. 2019 12:25
  • 1073
    • Новина Фігуранти міжнародного футбольного скандалу потрапили до кропивницького притулку (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Гравці футбольної команди «Олімпік» африканського походження, яких у Кропивницькому ошукали власники, опинились у Будинку «Милосердя». Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук керівник благодійної організації Володимир Лебедєв.

    Він зазначив, що восьмеро виходців з Сенегалу, Кот-д’Івуару, Нігерії, Гани, Кабо-Верде та Гамбії, які приїхали на Кіровоградщину грати за контрактом, заявили про знущання власників та фактично опинились на вулиці.   

     

    – Правоохоронні органи звернулися до нас за допомогою розмістить інформацію і допомогти з роботою друзям з Африки, - йдеться в повідомленні. – Хлопці приїхали працювати – грати в футбол, але щось пішло не так і вони опинилися на вулиці і нікому не потрібні. Повертатися теж нікуди. Їх сім'ї чекають від них допомоги у себе на батьківщині.

    Виходу на жаль немає, тільки йти працювати. Уже три місяці сидять на «Мівіні», виживають. Триває слідство. Заведено кримінальну справу.

    Ми частину хлопців (вісім осіб) взяли у себе і годуємо. Всіх відразу не можемо прийняти, чекаємо нові ліжка. Крім них, у притулку ще живуть люди. Там, де раніше жили футболісти, м'яко кажучи, немає умов.

    У кого будуть варіанти з приводу роботи - телефонуйте на гарячу лінію Будинку «Милосердя».

     073-007-007-8

    Також хто хоче допомогти продуктами, будемо вдячні.

    5168742202835561 ПриватБанк

    Нагадаємо, у жовтні поточного року Кропивницький знову опинився в центрі міжнародного скандалу. Футболісти-іноземці, які грають за футбольний клуб «Олімпік», заявили про безпрецедентні порушення своїх прав. Вихідці з африканських країн розповіли про шантаж з боку керівництва футбольного клубу «Олімпік» та жахливі умови праці.

     

    Тоді на цю ситуацію одразу ж відреагував начальник спецінспекції міськради Андрій Максюта, який звернувся до поліції, Федерації футболу України та СБУ.