Кропивницький: Ілюзіоніст, танці, казки, відеоряд — новинки на новорічні вистави в обласній філармонії (ФОТО)

  • 22 лист. 2019 12:04
  • 1195
    • Новина Кропивницький: Ілюзіоніст, танці, казки, відеоряд — новинки на новорічні вистави в обласній філармонії (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 22 листопада, під час прес-конференції колектив обласної Кіровоградської філармонії розповів про плани до зимових свят. Про це повідомляє журналістка «Утреннего города».
     
    Підготовку до планування казок колектив філармонії розпочав із літа. Тут і Святий Миколай, і Дід Мороз (професійний актор), і Снігурочка — це щорічні незмінні проєкти.
     
    — Намагаємося щороку змінювати репертуар і вистави, щоб глядачу було цікаво, — розповідає заступниця директора по роботі з дітьми Ірина Полонська. 
     
    Багато молодіжних і народних місцевих колективів беруть участь у цьогорічних проєктах.
     
    Цього року костюми стали ще кращими. Більше 50 задіяні у виставах філармонії. Кожен костюм працівники не ховають, а використовують у наступні роки.
    Казка «Подарунок Святому Миколаю» буде із відеорядом. А також у ній залучені вихованці дитячої філармонії. 
     
    — Це дитяча добра казочка, в якій розкриваються сімейні традиції та традиції українського народу. Тут є такі моменти, які чіпляють за живе. Дітям буде просто подобатись, а у дорослих, впевнений, з’являться сльози на очах. Принцип нашої роботи такий — казки пишуть діти, а ми їм просто допомагаємо. Адже самі діти знають, що їм буде цікаво. Головне їхнє запитання: Святий Миколай дарує усім подарунки, а хто і що подарує йому? Щоб Миколай відчув себе дитиною на це свято також. Це стало лейтмотивом казки. Тут будуть і сучасні напрямки разом із кропивницькою родиною на сцені та українськими обрядами. Братимуть участь і п’ятирічні. Близько 170 дітей виступатимуть на сцені, а задіяно близько 650 комплектів костюмів, — розповів керівник-режисер Максим Печиненко. 
     
    Глядачем на цій виставі, крім кропивничан, буде лише ЗОШ № 14. 
     
    У казку також запросили з київського державного цирку ілюзіоніста, який також стане героєм вистави. 
     
    Ще один проєкт, який живе з 1992 року, для дітей-сиріт з усієї області — «Таємниці четвертого королівства». Традиційно покази відбуваються 26-27 грудня.
     
    — Колектив філармонії дійсно дбає про дітей. Буде незвичний інтерактив із глядачами, а не просто «похлопайте, попригайте». Присутні будуть задіяні разом з акторами, — розповідає режисер-постановщик. 
     
    За словами організаторів, буде дев’ятнадцять святкових ранків. 
     
     
    — Участь у заходах філармонії не лише радість, а й відповідальність. Цьогоріч у виставах задіяні всі вікові категорії. Крім костюмів ми використовуємо реквізити, щоб дітям і глядачам було цікаво, — керівниця гуртка ансамблю сучасного танцю «Час Пік» Ірина Мурована. 
     
    Зараз обласна філармонія приймає заявки від шкіл (квитки по 60, а для шкіл — 50). Залишилися вільні вистави на 25, 28 та 30 грудня. Після Нового Року вистав не буде.
     
    Летиція Курята