Кропивничани вшанували пам’ять героїв Майдану (ФОТО)

  • 21 лист. 2019 22:04
  • 1419
    • Новина Кропивничани вшанували пам’ять героїв Майдану (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 21 листопада, у Кропивницькому небайдужі громадяни і активісти вийшли на площу Героїв Майдану для вшанування пам'яті загиблих під час Революції гідності. Про це повідомляє журналіст "Утреннего города". 
     
     
    Під час акції містяни поклали квіти та засвітили свічки біля підніжжя пам’ятника Небесній Сотні, що  розміщений на площі Героїв Майдану.
     
     
    Розпочався захід з хвилини мовчання. Потім історик Юрій Митрофаненко нагадав громадянам про те, чому почалися події 21 листопада 2013 року. 
     
    – Ми мусимо пам’ятати, для чого все це починалося. Для чого люди виходили на Майдан. Це було зроблено для того, аби зробити Україну сильною та незалежною, – сказав історик.
     
     
     
    На площі було присутньо біля сотні людей. Серед них учасники київського та кіровоградського Майдану, представники політичних та громадських організацій та просто небайдужі громадяни міста.
     
    – У цей день шість років тому я був у Києві, відкриваючи цей рух. Ми тоді самоорганізувалися й виступили проти тогочасного режиму. З того часу, Майдан – це моє життя, - розповів учасник Євромайдану Мирослав Розумівський.
     
     
    – Що стосується Революції Гідності, звісно, що вона продовжується. І зараз ми проходимо найскладніший її етап. Тому що ми можемо виграти битву на барикадах, ми можемо виграти війну на сході. Проте головна війна - за свідомість людей, - розповідає депутат-націоналіст міської ради Сергій Капітонов.
     
    Після цього на площі пролунали патріотичні вірші у виконанні учасників акції. Закінчився захід спільним виконанням національного Гімну України.