У Кропивницькому проходить конкурс професійної майстерності «WoldSkills Ukraine»

  • 21 лист. 2019 14:11
  • 799
    • Новина У Кропивницькому проходить конкурс професійної майстерності «WoldSkills Ukraine» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Регіональний етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WoldSkills Ukraine» відбудеться у цю суботу, 23 листопада, на базі Акціонерного товариства «Ельворті».
     
    Конкурс «WorldSkills International» - це найвідоміші та наймаштабніші в світі змагання з робітничих професій, що проводяться в 74 країнах світу серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, молодих кваліфікованих робітників і фахівців віком від 18 до 22 років.
     
    До означеного конкурсу Україна вперше приєдналася в 2016 році. І вже чотири роки поспіль проводиться Всеукраїнський конкурс професійної майстерності WorldSkills Ukraine.
    Сьогодні є дуже висока потреба на ринку праці у кваліфікованих кадрах з робітничими професіями. Їх дійсно не вистачає, тому  WorldSkills Ukraine - це важливий інструмент підвищення престижності робітничих професій та професійної освіти. Сотні юнаків та дівчат в минулі роки під час конкурсу зарекомендували себе перед роботодавцями та отримали квиток у професійне майбутнє.
     
    Щороку, WorldSkills Ukraine проходить за визначеною кількістю компетентностей: 2016-го їх було 11, 2017-го – 8,  2018-го – 7. Цьогоріч учасники вперше змагатимуться за 17-ма напрямками. Це означає, що проявити свій талант та майстерність зможуть ще більше молодих людей. 
     
    Конкурс проходить у два етапи: відбірковий та фінальний. Переможці регіональних етапів зійдуться у фіналі, який відбудеться навесні 2020 року. 
    У цьому році до проведення І – обласного етапу долучилась і наша область. Вже проведено конкурси за номінаціями «Зварювальні роботи» та «Слюсарні роботи». 
     
    23 листопаад, на базі Акціонерного товариства «Ельворті» стартує конкурс за компетенцією «Токарні роботи». Обирати найкращого серед учнів та студентів буде компетентне журі та експерти з АТ «Ельворті» та ТОВ «Друкмаш-центр».
    Тож бажаємо всім конкурсантам плідної роботи та успіхів!