NoSmokingDay: кропивничанам пропонують відмовитися від паління (ФОТО. ВІДЕО)

  • 21 лист. 2019 10:05
  • 1151
  •  
    Сьогодні, 21 листопада, у світі відзначають Міжнародний день відмови від куріння. Про це повідомляє журналістка «Утреннего города».
     
    Кіровоградський регіональний центр громадського здоров’я протягом дня проводитиме акцію, присвячену NoSmokingDay. 
     
    Із самого ранку на вулиці Дворцова під парасольками розмістили відповідні банери. Організатори роздають кропивничанам листівки, наліпки, а також інформаційні буклети. 
     
    - Ми також говоримо і про пасивне куріння. У нас є муляжі пачок сигарет, які мають донести людям, що тютюн - це смертельно. За офіційною статистикою ООН, люди, які постійно палять, втрачають 16 років свого життя. Минулого року ми проводили опитування по Кіровоградській області. Згідно з нею майже 186 тисяч жителів області палять. На жаль, ми на другому місці, після Дніпра, серед регіонів, які активно палять. Нам приємно, що зараз підлітки визнають, що палять, проте із цим треба боротися. Тут мова і про звичайні й електронні сигарети. Сьогодні це вже хвороба, - розповіла координаторка регіонального центру громадського здоров‘я Надія Оперчук. 
     
    У рамках акції організатори також завітають у навчальні заклади, де проводуть лекції-бесіді зі школярами та студентами міста. 
     
    - Ми закликаємо містян відмовитися від паління, хоча б на день, а потім і назавжди. Доведено науковцями, що вже через тиждень у колишнього курця відновлюються смакові рецептори, а за місяць - показники крові, - наголосила Надія Оперчук. 
     
    Під час зйомок деякі кропивничани розповіли, що не готові відмовитися від сигарет, а більшість опитаних серед нас взагалі не палять.
     
     
    Летиція Курята