Як кропивницький підрозділ поліції протидіє домашньому насиллю (ФОТО, ВІДЕО)

  • 18 лист. 2019 11:46
  • 1912
  •  
    У Кропивницькому в середньому на добу до поліції надходить близько семи викликів від жерт або свідків домашнього насилля. З них підтверджується половина. 
     
    Про це повідомляє журналістка «Утреннего города».
     
    - Формуємо матеріали у планшеті. Протягом максимум 10 хвилин прибуваємо на місце події. Спочатку слухаємо тих, хто зробив виклик, потім спілкуємося з усіма сторонами конфлікту, а далі визначаємо, хто винен, хто жертва тощо, - розповідає інспектор патрульної поліції Папава Вадим.
     
    Цілободово у підрозділі протидії домашньому насиллю працює 10 співробітників. 
     
     
    Кожен із них має бронижилет, спецзасоби (вогнепальна зброя), планшети, бодікамери, автомобіль із спецобладнанням. 
     
    - Якщо насильник чинить протидію працівнику поліції, ми можемо використати кайданки чи інші засоби зв‘язування. Також можемо викликати інший підрозділ, - розповіли працівники підрозділу. 
     
    За словами поліцейських, насильники частіше бувають у нетверезому стані або під дією наркотичних засобів. 
     
    - Багато жерт відмовляюся від заяв, а це призводить до наслідків у майбутньому. Тому ми і створили цю групу, щоб показати людям: ми знаємо про цю проблему. Не можна вмикати гучніше телевізор або музику, коли за стіною чуєш крики чи плач. Кожне повідомлення може врятувати комусь життя, - розповів працівник поліції. 
     
    У Кіровоградській області така мобільна група працює лише у Кропивницькому. В інших містах України також є такий досвід.
     
    Летиція Курята