Держпродспоживслужба стоїть на захисті інтересів споживачів

  • 18 лист. 2019 10:33
  • 928
    • Новина Держпродспоживслужба стоїть на захисті інтересів споживачів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Фахівці сектору контролю за регульованими цінами Держпродспоживслужби області попередили обрахування споживачів на суму 120 тис. грн. Про це повідомляє Управління держпродспоживслужби Кіровоградської області.
     
    За результатами заходів державного контролю за цінами, проведених спеціалістами сектору контролю за регульованими цінами Держпродспоживслужби області за 9 місяців поточного року, було прийнято 6 рішень про застосування адміністративно-господарських санкцій за порушення державної дисципліни цін на загальну суму 142 800 грн. У цю суму входять необгрунтовано отримана виручка (68 000 грн) та штраф (74 800 грн). Також спеціалісти сектору направили чотири приписи щодо усунення порушень та не допустили обрахування споживачів на суму 120 000 грн. За 9 місяців споживачам повернено коштів на суму 5 800 грн.
     
    Довідково. Відповідно до ст. 12 Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни запроваджуються на товари, які справляють визначальний вплив на загальний рівень і динаміку цін, мають істотну соціальну значущість, а також на товари, що виробляються суб’єктами, які займають монопольне (домінуюче) становище на ринку.
     
    За результатами перевірок у разі встановлення порушень державної дисципліни цін до суб’єктів господарювання-порушників застосовуються адміністративно-господарські санкції відповідно до ст. 20 Закону України «Про ціни та ціноутворення» та надаються органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, суб’єктам господарювання обов’язкові до виконання приписи про усунення порушень вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін. Посадові особи суб’єктів господарювання за порушення вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін притягуються до адміністративної відповідальності відповідно до ст. 165-2 та 188-3 Кодексу законів України про адміністративні правопорушення.
     
    Інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби
    в Кіровоградській області