Рік без поразок: Збірна України на останніх хвилинах виборола нічию в матчі проти сербів

  • 18 лист. 2019 10:10
  • 821
    • Новина Рік без поразок: Збірна України на останніх хвилинах виборола нічию в матчі проти сербів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Попри те, що збірна України вийшла до фінальної частини Євро 2020 ще у жовтні, матч проти сербів був доволі важливим для них. Адже вони вперше вийшли з групового етапу без жодної поразки. Вони перемогли у шести матчах відбору й у двох зіграли з нічийним результатом. 
      
    До того ж гра обіцяла бути складною через те, що відразу Андрій Шевченко не міг розраховувати відразу на п’ятьох гравців. Марлос, Мораєс, Зінченко і Коноплянка отримали травми, через що не змогли зіграти проти сербів. А Тарас Степаненко отримав червону картку в матчі проти португальців, через що був дискваліфікований на наступну гру. 
     
    Перші десять хвилин гру контролювали господарі, не даючи можливості українцям вийти вперед. У сербів було кілька моментів, один з яким закінчився пенальті на їхню користь. Тадич реалізував пенальті на 9 хвилині, відкривши таким чином рахунок у матчі. Після цього гості перехопили ініціативу й на 23 хвилині атаку, що закінчилася ударом Андрія Ярмоленка, проте той зміг потрапити лише у штангу. А на 32 хвилині Віктор Циганков віддав навісну передачу до штрафної сербів, яку вдало закрив Роман Яремчук. 
     
    Другий тайм розпочався також за ініціативи господарів, що дало їм змогу вдруге за матч вийти вперед. Отримавши чудовий пас, на 56 хвилині Александар Митрович пробив у дальній кут воріт. Серби знову виходять вперед, а українці мусять відіграватися. Упродовж наступних тридцяти хвилин обидві команди мали кілька можливостей забити. 
     
    Зокрема, збільшити перевагу міг Митрович, проте Андрій П’ятов вчасно відреагував на завданий удар. А зрівняти рахунок міг Шепелєв, проте завдав удар повз ворота. Рахунок лишався невдалим для українців до 93 хвилини, аж поки Андрій Ярмоленко не завдав прострільної передачі до штрафної супротивника. Там скориставшись метушнею сербів, Артем Беседін пробив у ворота суперника, зробивши рахунок у матчі остаточним. 
     
    Україна під керівництвом Шевченка не програла вже 11-й матч поспіль. Останньої поразки жовто-сині зазнали 16 листопада 2019 року. Також, команда вийшла з першого місця в своєї групи, випередивши Португалію на три очки.
     
    Нікіта Шендеровський