Служба зайнятості - особам з особливими потребами

  • 18 лист. 2019 09:20
  • 833
    • Новина Служба зайнятості - особам з особливими потребами Ранкове місто. Кропивницький
     
    Невід'ємним правом інвалідів, незважаючи на їхню обмежену працездатність, є право на зайнятість. Сьогодні громадяни з інвалідністю потребують справедливого соціального захисту, в основі якого лежить їх інтеграція у суспільство через працевлаштування. Тому допомогти людям з інвалідністю відновити працездатність, отримати бажану гідну роботу, відчути себе повноправними членами суспільства – пріоритетне завданням державної служби зайнятості.
     
    Протягом 10 місяців поточного року у Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості перебувало на обліку 308 громадян, які мають вади здоров'я. Із них 204 особи отримали статус безробітного. 
     
    Із початку року працевлаштовано 116 осіб цієї категорії громадян, з них 105 осіб - безробітні. Із кожною такою людиною спеціалісти центру зайнятості працюють адресно, мають індивідуальний підхід. При підборі роботи враховуються рекомендації довідки медико-соціальної експертної комісії (МСЕК). У разі неможливості вирішення питання працевлаштування, людині пропонується навчання за
    професією, що користуються попитом на ринку праці.
     
    З метою підвищення конкурентоспроможності цих громадян на ринку праці служба зайнятості організовує професійне навчання безробітних людей зазначеної категорії відповідно до потреб ринку праці та з урахуванням їхніх медичних показань, програм реабілітації, особистих нахилів та здібностей та ін. Так з початку року 32 особи проходили професійне навчання за направлення Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості.
     
    З метою визначення професійної придатності до окремих видів професійної діяльності на основі рекомендацій медико-соціальної експертизи спеціалісти з профорієнтації надали 243 професійних консультацій особам з інвалідністю. 
     
    Поліпшення роботи з працедавцями, наполегливий пошук та вдосконалення форм і методів роботи з незайнятим населенням обов’язково приводить до вирішення проблем зайнятості.
    Влада Рашевська – заступник начальника
    відділу організації працевлаштування КМРЦЗ