Кропивницькі націоналісти вимагають справедливого розслідування вбивства журналіста (ФОТО)

  • 15 лист. 2019 12:02
  • 1060
    • Новина Кропивницькі націоналісти вимагають справедливого розслідування вбивства журналіста (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому відбувся суд над організатором вбивства Героя Небесної сотні, журналіста і активіста Василя Сергієнка з Черкащини.
     
    14 листопада 2019 року в Кропивницькому апеляційному суді відбувся розгляд апеляційної скарги прокурора щодо зміни запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві Героя Небесної сотні, прихильника ВО «Свобода» Василя Сергієнка Вадиму Мельнику. До цього часу обвинувачуваний перебував під цілодобовим домашнім арештом. У присутності свободівців та сокільців Кропивницького суд ухвалив рішення про утримання Вадима Мельника під вартою впродовж 60 днів з дня суду.
     
    Підозрюваного до Кропивницького апеляційного суду не доправили, він перебував у Солом'янському районному суді м.Києва на відеозв'язку, тож подивитися йому в очі  не було можливості.
     
    Нагадаємо, що Василь Сергієнко був відомим журналістом та блогером, очолював координаційну раду політичних партій і громадських організацій Корсуньщини. 4 квітня 2014 року чоловіка викрали з двору власного будинку в Корсунь-Шевченківському на очах матері. Наступного дня тіло Василя знайшли в одному з лісогосподарств Черкащини у ямі, закиданій будівельним сміттям.
     
     
    Про участь Вадима Мельника у вбивстві журналіста Василя Сергієнка стало відомо зі слів підозрюваного у вбивстві, затриманого по гарячих слідах. До того ж його впізнали на відео з магазину, у якому обвинувачуваний купував мотузку, лопату та рукавиці. Вадима Мельника підозрюють у організації вбивства. Окрім затриманого та Вадима Мельника спільників було п’ятеро.
     
    Але Соснівський районний суд випустив з-під арешту Вадима Мельника, замінивши утримання в СІЗО домашнім арештом. Ця подія сколихнула громадськість Черкащини, і невдовзі з’явилася апеляційна скарга прокурора про зміну запобіжного заходу. І, хоч скарга прокурора Кропивницьким апеляційним судом буда задоволена частково, справедливість відновлено – відтепер підозрюваний у організації вбивства Василя Сергієнка буде перебувати під вартою до 20 січня 2020 р. 
     
     
    Наталя Святокум, Олена Скочко