Кар’єрний радник: як вони допомагають безробітним повернутися до трудової діяльності

  • 14 лист. 2019 10:45
  • 909
    • Новина Кар’єрний радник: як вони допомагають безробітним повернутися до трудової діяльності Ранкове місто. Кропивницький
     
    З початку цього року державною службою зайнятості впроваджено в роботу інститут кар’єрного радника. Що ж це за фахівці? 
     
    Кар’єрний радник – це фахівець служби зайнятості, який надає послуги особам, які шукають роботу та безробітним, здійснює супровід таких осіб з метою їх якнайшвидшого працевлаштування.  
     
    Однією із головних засад роботи з клієнтами є адресний підхід у наданні соціальних послуг, виходячи з індивідуальних потреб, вимог та можливостей шукачів роботи і роботодавців. При цьому особлива увага приділяється тим категоріям населення, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці, особам з інвалідністю, внутрішньо-переміщеним особам, учасникам бойових дій та ін.
     
    Кар’єрні радники допомагають клієнтам усвідомити сильні особистісні якості особи, визначити наявні конкурентні переваги, здібності й навички, підтримують у прийнятті рішень, пов’язаних із кар’єрою, зокрема шляхом навчання, та визначають необхідні заходи, які будуть сприяти якнайшвидшому працевлаштуванню безробітних.
     
    Завдяки роботі кар'єрних радників, інших фахівців Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості у тісній співпраці з роботодавцями міста і району з початку року вдалося забезпечити роботою 2259 громадян.
    Відділ інформаційних систем КМРЦ