Кіровоградщина: Відео-поезія, ігрофікація, світловідбивні брелоки Або як молодь з Помічнянської ОТГ провела день (ФОТО. ВІДЕО)

  • 13 лист. 2019 09:30
  • 1899
  •  
    Вчора, 12 листопада, у Помічній відбулася майстерня добрих змін з молоддю.
     
    Від самого ранку команда Агенції сталого розвитку «Хмарочос» приїхала в одну зі шкіл Помічної до чотирикласників. Разом зі школярами створювали світловідбивні флікери (брелоки).
     
     
    — Кожен має дбати про власну безпеку на дорогах, особливо у таку темну пору як осінь чи зима, — говорять організатори.
    За годину команда четвертого класу створила брелоки для всіх учнів. До заходу також долучилися й старшокласники. 
    Далі Молодіжна майстерня провела ігрофікацію, в яких взяли участь також і працівники освітніх закладів. 
     
    — Через ігрофікацію ми вчимося чомусь новому: «Бути жінкою», «Cash Flow», «Світ Громад». Це неформальна освіта, іншими словами. А також на запрошення приїхали відзняти відео-поезію. Одна із цілей громади -- збільшити туристичну привабливість Помічної. Це величезна робота - і ваша, і наша. Якщо ви і далі продовжите робити зміни — називається ефект довгого хвоста, — це означає, що ми недарма зібралися тут усі сьогодні, — говорить бізнес-тренерка гри «Cash Flow» Любов Матвеєва. 
     
     
    Протягом дня разом із учнями однієї зі шкіл міста Артем й Оля Луценки провели експрес-курс з того, як створити відео-поезію.
     
    У нас було трішки теорії: що таке відео, як усе працює, поділилися проєктами. Потім ми розпочали процес зйомки. Для нас це був великий досвід і ми зможемо й надалі самі знімати такі роботи, — розповіла очільниця Молодіжної ради у Помічнянській ОТГ Аліна Гульдас. 
     
    Захід пройшов у рамках проекту «Голос громади у місцевому самоврядуванні» Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» DOBRE. Громадська спілка «Громадські ініціативи України» та Агенція сталого розвитку «Хмарочос» є регіональними партнерами програми DOBRE у Кіровоградській області. Партнер заходу — відділ освіти Помічнянської ОТГ.
     
    Роботу учнів можна переглянути нижче.
     
     
     
    Летиція Курята