Тернопіль-Кропивницький: Досвід створення європейської набережної за рік (ФОТО)

  • 12 лист. 2019 19:26
  • 1899
    • Новина Тернопіль-Кропивницький: Досвід створення європейської набережної за рік (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Прогулянкова алея з пристанню, зона для тихого відпочинку, скейтпарк, головна площа з пірсом і фонтаном, пляж, фонтани, спортивна зона, дитячі майданчики, пішохідні та велосипедні доріжки, сучасне освітлення, лавки для відпочинку, десятки дерев, газони та клумби. Так виглядає тернопільська набережна, яку місцева влада разом з активною громадськістю створила за один рік. Досвід втілення масштабного міського проекту вивчало Муніципальне бюро Стрижакова в рамках поїздки у Тернопіль, повідомляється на офіційній сторінці у Фейсбук.
     
    Процес реконструкції набережної Тернополя проходив злагоджено та оперативно. Заступник міського голови Владислав Стемковський констатує: з моменту презентації проекту до відкриття набережної минув рівно рік.
     
     
     
    - Молоді архітектори громадської ініціативи «URBAN.te» розробили концепцію і презентували міському голові. Далі фахівці нашого комунального підприємства на основі цієї концепції розробили проектну документацію. Роботи розпочалися у травні 2016 року, а в серпні того ж року набережну вже відкрили, якраз до Дня міста, - розповідає заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський.
     
     
    До речі, проект реконструкції тернопільської набережної здобув найвищу нагороду всеукраїнського конкурсу архітектури та урбаністики Ukrainian Urban Awards.
     
    - Завдяки співпраці влади Тернополя та ініціативної молоді у місті з’явилася повноцінна сучасна відпочинково-туристична зона, і це гідний приклад для інших міст України. Для нас дуже цінно вивчити такий успішний досвід реконструкції набережної, а також оновлення громадського простору міста, зокрема, Привокзального бульвару. Приклад Тернополя яскраво демонструє, що за бажання і вольового рішення влади можна провести реконструкцію масштабного рекреаційного об’єкту лише за один рік. У нашому ж місті за три роки не спромоглися розробити навіть технічну документацію. Процес реконструкції Набережної рухає тільки громада», - зазначив громадський діяч Артем Стрижаков.
     
    Під час робочих зустрічей керівництво Тернополя поділилося з Муніципальним бюро напрацюваннями та методами, досвідом використання нових технологій, завдяки яким вдалося за короткий проміжок часу створити в місті якісний громадський простір.
     
     
    Нагадаємо, у Кропивницькому триває акція «Три роки порожніх обіцянок влади. Змусимо зробити нову Набережну», організована Муніципальним бюро Стрижакова. Усі зібрані підписи буде передано міському голові з вимогою забезпечити фінансуванням проект і розпочати будівельні роботи на Набережній навесні 2020 року.